Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, που στοίχισε βαθμολογικά στον Παναθηναϊκό, υπήρξε διακοπή στο πρωτάθλημα, ενώ έλειψαν από τις προπονήσεις αρκετοί διεθνείς ποδοσφαιριστές. Σε τι κατάσταση είναι η ομάδα σας ενόψει του αγώνα με τον Πλατανιά;

Ήταν καλό που υπήρξε διακοπή στο πρωτάθλημα, διότι με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν ορισμένοι παίκτες να αλλάξουν κάποιες παραστάσεις και να γυρίσουν πιο φρέσκοι. Άρα τώρα έχουμε μια ομάδα που έχει μεγαλύτερη φρεσκάδα.

Ο αγώνας με τον Πλατανιά είναι άλλος ένας τελικός, τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε και σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να παίξουμε δίνοντας το 200% των δυνατοτήτων μας, για να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς.

Κάνατε ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πλατανιά, ενώ με αντίπαλο την ομάδα των Χανίων βιώσατε την χειρότερη στιγμή σας στην ομάδα, καθώς ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας. Πόσο διαφορετικό είναι το παιχνίδι του Σαββάτου;

Νομίζω ότι δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε το παρελθόν. Ούτε να θεωρήσουμε ότι αυτός ο αγώνας αποτελεί ρεβάνς του προηγούμενου αγώνα. Εντάξει, εκεί ήταν ένα αποτέλεσμα, το οποίο δεν ήταν καλό για εμάς, γιατί χάσαμε. Όμως αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα καινούργιο αγώνα, στον οποίο θα πρέπει να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, για να μπορέσουμε να τον κερδίσουμε.

Έχουμε ενενήντα λεπτά μπροστά μας και πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση και μεγάλη συγκέντρωση με σκοπό να κερδίσουμε και ουσιαστικά να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα που ίσως γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλη στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς την έχετε αντιμετωπίσει δύο φορές. Τι γνώμη έχετε σχηματίσει;

Είναι μια ομάδα που μου αρέσει πολύ. Έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, παίζει ισορροπημένα και ένα θεαματικό – μερικές φορές- παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες στιγμές είχε και κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά νομίζω ότι είναι μια καλή ομάδα, η οποία είμαι σίγουρος ότι θα μας δυσκολέψει.

Επιστρέφει ο Τοτσέ στη δράση, όσο περνάει ο καιρός βελτιώνεται και η κατάσταση του Φιγκερόα. Υπάρχει πλέον ένα δίλημμα για την επιθετική γραμμή. Η απάντηση είναι και οι δύο στην ενδεκάδα; Και ο Τοτσέ και ο Φιγκερόα;

Δεν θα κρύψω ότι μέσα στην εβδομάδα χρησιμοποίησα και τους δύο παίκτες που αναφέρατε στην επίθεση. Ίσως και οι δύο μαζί να αποτελέσουν μια λύση, η οποία να είναι καλή για εμάς. Και αυτό γιατί και οι δύο προπονήθηκαν το ίδιο καλά.

Πρέπει να ομολογήσω ότι ο Χαμπίμπ Σο αποτελεί για εμάς μια απώλεια, διότι είναι ένας καλός παίκτης και επίσης άλλη μια απώλεια θα είναι και ο Πίντο. Όμως πιστεύω ότι θα παρατάξουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα, η οποία θα είναι ανταγωνιστική, για να μπορέσει να τα καταφέρει στον αγώνα που έρχεται.

Η υπόθεση πλέι οφ δεν εξαρτάται πλέον από τον Παναθηναϊκό, γιατί χρειάζεται και στραβοπάτημα του ΠΑΣ Γιάννινα, για να μπει η ομάδα σας στην πεντάδα του πρωταθλήματος. Τι πιστεύετε για αυτή την προσπάθεια που κάνει η ομάδα σας;

Όπως είπατε, δυστυχώς τα πράγματα δεν εξαρτώνται πλέον από εμάς, αλλά από την απόδοση μιας άλλης ομάδας. Όμως από την δική μας πλευρά, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κερδίζουμε όλους τους υπολειπόμενους αγώνες και να περιμένουμε κάποια στραβοπάτημα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οπότε με αυτόν τον τρόπο θα ανατραπεί η κατάσταση.

Επίσης θα πρέπει να αναφερθώ και στον Ατρόμητο, ο οποίος και αυτός παίζει έναν σημαντικό ρόλο. Βεβαίως τον τελευταίο καιρό δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά ακόμα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια μέχρι το τέλος.

Στο παιχνίδι με τον Πλατανιά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παίρνει μια σημαντική πρωτοβουλία και δίνει ξανά την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν δωρεάν την αναμέτρηση, ενώ το εισιτήριο του αγώνα είναι προσαρμοσμένο στα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

Νομίζω ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάνει κάτι πολύ σημαντικό, διότι δίνει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο. Και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό.

Θα ήθελα να πω στους φιλάθλους μας, ότι αυτή τη στιγμή τους χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ. Έχουμε ανάγκη την βοήθεια τους και θέλουμε να έρθουν στο γήπεδο και να βρεθούν στο πλευρό μας, καθώς η διάσπαση και τα προβλήματα δεν βοηθούν κανέναν. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι για να πορευτούμε.

Υπήρξε πρόσφατα δημοσίευμα στην Ισπανία, που ανέφερε ότι είχατε κρούση από ομάδα της πατρίδας σας. Αληθεύει;

Το μόνο που μπορώ να είναι ότι με όλη μου την καρδιά, την ψυχή και το πνεύμα βρίσκομαι εδώ για να δώσω το 200% των δυνατοτήτων μου στον Παναθηναϊκό. Κοιτάω το καλύτερο και σαν επαγγελματίας βρίσκομαι εδώ, για να βοηθήσω την ομάδα για το καλύτερο. Για να μπούμε στα πλέι οφ, για να βγούμε στην Ευρώπη, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Νομίζω ότι θα ήταν λάθος για κάποιον επαγγελματία, ενώ βρίσκεται με όλη του την ψυχή και το σώμα σε έναν συγκεκριμένο χώρο, να αρχίσει να μιλάει παράλληλα με κάποιους άλλους. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ, δεν είναι ο τρόπος που σκέφτομαι, ούτε ο τρόπος που ενεργώ.