Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, τί κινήσεις έχετε κάνει, προκειμένου να αλλάξετε την κατάσταση και να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού;

Πραγματοποιήσαμε μια μικρή συζήτηση όλοι μαζί και νομίζω ότι έχει γίνει σε όλους κατανοητό και συνείδηση ότι υπάρχουν οκτώ τελικοί στο πρωτάθλημα. Ο πρώτος τελικός είναι αυτό το Σάββατο κόντρα στον ΟΦΗ και πρέπει να δώσουμε όλοι μας ότι περισσότερο μπορούμε, για να κερδίσουμε και αυτόν και τους υπόλοιπους αγώνες.

Άρα χρειάζεται συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, να καταλάβουμε ότι κάθε αγώνας αποτελεί και έναν τελικό και να κοιτάξουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Με την ειλικρίνεια που σας διακρίνει, είπατε μετά τον αγώνα με τον Άρη ότι οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας είχαν περισσότερο πάθος από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Για ποιο λόγο συνέβη αυτό; Γιατί έλειψε το πάθος και η θέληση από τους παίκτες του Παναθηναϊκού;

Θεωρώ ότι εδώ έχουμε μεγάλους επαγγελματίες. Ξέρουμε ότι απομένουν μονάχα οκτώ ευκαιρίες, για να μπορέσουμε να ανεβούμε βαθμολογικά. Μιλήσαμε πάρα πολύ γύρω από αυτά τα θέματα και είμαι πεπεισμένος ότι οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν τα πάντα και θα φτάσουν στο ανώτατο όριο σε αυτούς τους αγώνες.

Όσο και αν αυτό μπορεί να φανεί ως ψέμα… Όχι, όλοι ενδιαφερόμαστε για το καλύτερο και όλοι μας θέλουμε να πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Έχετε μεγάλη εμπειρία στους πάγκους, έχετε προπονήσει πολλές ομάδες και καταλαβαίνετε πως το βάρος της ευθύνης πέφτει κυρίως στον προπονητή μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Αισθάνεστε ότι η θέση σας δεν είναι ασφαλής;

Δεν μπορώ να πω πάρα πολλά ή να έχω άποψη σχετικά με αυτό το θέμα. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω πάρα πολύ και να κάνω το μάξιμουμ γι’ αυτή την ομάδα. Και πιστεύω ότι μετά από αυτές τις ήττες, θα επιστρέψει η ηρεμία, διότι η ομάδα θα αρχίσει και πάλι να κερδίζει.

Επίσης υπάρχει το θέμα, ότι ο Παναθηναϊκός αυτή τη σεζόν έχει ήδη αλλάξει τρεις προπονητές. Άρα δεν νομίζω ότι όλοι οι προπονητές ήμασταν τόσο κακοί. Νομίζω ότι έφτασε η ώρα να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις ευκαιρίες.

Έγινε μεγάλη συζήτηση, αναφορικά με τους εννέα ξένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην βασική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Άρη. Την ίδια στιγμή η ομάδα προσπαθεί να προωθήσει παιδιά από τις Ακαδημίες του Συλλόγου, αλλά και το ελληνικό στοιχείο. Θα θέλατε να σχολιάσετε την επιλογή σας; Σκέφτεστε να προωθήσετε παιδιά από τις Ακαδημίες ή Έλληνες ποδοσφαιριστές; Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι σε καλό επίπεδο οι ξένοι παίκτες της ομάδας…

Αυτό που πιέζει αυτή τη στιγμή, σε μια ομάδα αυτής της κατηγορίας, είναι το αποτέλεσμα. Σε αυτό επίσης πρέπει να προσθέσουμε πως στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με μεγάλο μέλλον.

Πρόκειται για παίκτες που έχουν μεγάλο μέλλον μπροστά τους, είτε αυτοί λέγονται Τριανταφυλλόπουλος, Φουρλάνος ή Μαυρίας. Νομίζω πως πρέπει να τους δοθούν οι ευκαιρίες, γιατί είναι παίκτες με μέλλον. Άρα πρέπει να συνδυάσω αυτούς τους πολλά υποσχόμενους παίκτες, μαζί με όλα τα άλλα θέματα, ώστε η ομάδα να είναι σε θέση να κερδίζει.

Ακολουθεί παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττα και είναι μια αναμέτρηση όπου η νίκη μοιάζει ως μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό. Τι περιμένετε από αυτόν τον αγώνα;

Έχω δει τον ΟΦΗ σε μερικούς αγώνες και θα έλεγα ότι είναι καλή ομάδα, αν και καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, στους εκτός έδρας αγώνες, δεν πήγαν πολύ καλά τα πράγματα γι’ αυτόν. Αυτός λοιπόν είναι ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας, άρα δεν έχουμε άλλη λύση, από το να αφήσουμε σάρκα και οστά στον αγωνιστικό χώρο.

Είμαι πεπεισμένος ότι από αυτόν τον αγώνα θα αρχίσει μια ανάπτυξη στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει πολλούς βαθμούς στα εντός έδρας παιχνίδια. Σας προβληματίζει η παρουσία της ομάδας σας στο Ολυμπιακό Στάδιο;

Όχι δεν με προβληματίζει, πρέπει να έχω εμπιστοσύνη. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάμε μπροστά και ότι θα βγάλουμε υπέρ μας αυτόν τον αγώνα.

Βλέπω τους παίκτες μου με σωστή αγωνιστική συμπεριφορά, άρα είμαι πεπεισμένος ότι θα πάμε μπροστά και ότι θα κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει.

Πέντε βαθμοί διαφορά από τα πλέι οφ, έξι από την επικίνδυνη ζώνη. Βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο;

Εγώ πάντοτε πρέπει να κοιτάω ψηλά και πάντοτε να βλέπω το ποτήρι γεμάτο. Και αν έπρεπε να στοιχηματίσω για κάτι, θα στοιχημάτιζα υπέρ του Παναθηναϊκού.