Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπενφίκα. Τρεις μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που στέκονται στο πλευρό, αρωγοί και ενεργοί υποστηρικτές των ποδοσφαιρικών ομάδων που συγκροτούνται από αστέγους στην Αγγλία, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία αντίστοιχα.

Η ιστορία του Μπεμπέ, μάλιστα, του παίκτη της εθνικής αστέγων της Πορτογαλίας που πριν από λίγες ημέρες υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 9.000.000 στερλινών με τους θρυλικούς μπέμπηδες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έγινε πρώτη είδηση στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, στα μέσα Αυγούστου.

Φέτος, στο κλαμπ των υποστηρικτών αυτής της σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας προστέθηκε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέθεσε μεγάλη ποσότητα αθλητικού υλικού (φανέλες, σορτσάκια, φόρμες, παπούτσια κ.λπ.), συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην απρόσκοπτη ποδοσφαιρική προετοιμασία της ελληνικής ομάδας αστέγων, εν όψει της συμμετοχής της στο 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που ξεκίνησε την Κυριακή (19/9) στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Με αυτή την γενναιόδωρη κίνηση προς την ομάδα των αστέγων και την καμπάνια «Γκολ στη Φτώχεια», ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε, για μία ακόμα φορά, πως δικαίως συγκαταλέγεται στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για την δράση και την προσφορά του τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων διεξάγεται κάθε χρόνο με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, και της ΟΥΕΦΑ. Κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης είναι: «Γκολ στη Φτώχεια».

Η ελληνική ομάδα αστέγων εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια» που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και συνεχίζεται με πρωτοβουλία του www.streetpaper.gr και της Μ.Κ.Ο. Διογένης.

*Η επίσημη ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας «Γκολ στη Φτώχεια» είναι www.streetpaper.gr