Προπονητικά Σεμινάρια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται ο θεσμός των κύκλων προπονητικών σεμιναρίων για τους προπονητές των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού που θα διεξαχθούν μέσα στο Αθλητικό Κέντρο της Παιανίας με κύριο εισηγητή αυτών τον Διευθυντή της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού Γιάννη Σαμαρά και λοιπούς εισηγητές τους προπονητές των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού αλλά και το επιστημονικό προσωπικό του PAO LAB.

Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων διεξήχθη κατά τη διάρκεια της περσινής αγωνιστικής χρονιάς και ο δεύτερος θα διεξαχθεί ξανά εντός Παιανίας σε δύο ημερομηνίες με κοινό περιεχόμενο ώστε να μπορούν όλοι οι προπονητές του Δικτύου να διελέξουν αυτή που τους εξυπηρετεί καλύτερα.

Στόχος του κ. Σαμαρά και των υπευθύνων των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού είναι η διοργάνωση δύο κύκλων προπονητικών σεμιναρίων κάθε αγωνιστική χρονιά με σκοπό την επιμόρφωση των προπονητών του Δικτύου και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη εξομοίωση του προπονητικού προγράμματος που χρησιμοποιείται στην Παιανία με αυτά που χρησιμοποιούν οι προπονητές των ακαδημιών που ανήκουν στις Σχολές Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Για το σκοπό αυτό όλες οι Σχολές Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού εντός και εκτός Ελλάδας παρέλαβαν από την Παιανία ειδικά ασκησιολόγια για να τα εφαρμόζουν στις προπονήσεις τους.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου και θα συμπέσουν χρονικά με τις αγωνιστικές αξιολογήσεις των επίλεκτων αθλητών των ακαδημιών του Δικτύου.

Αγωνιστική Αξιολόγηση Επιλέκτων Αθλητών

Τα τελευταία 3 χρόνια έχει καθιερωθεί η αγωνιστική αξιολόγηση των 6.000 αθλητών του Δικτύου με σκοπό την δοκιμή των καλύτερων εξ αυτών από τους προπονητές της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού.

Για τις ανάγκες αυτού του προγράμματος κάθε χρόνο διεξάγονταν 7 περιφερειακές αξιολογήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο ενώ το ίδιο πρόγραμμα ακολουθούσαν και οι υπόλοιπες Σχολές Ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο.

Αποτέλεσμα ήταν τα δύο τελευταία χρόνια να ενταχθούν οκτώ (8) αθλητές των Σχολών στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού στην Παιανία και πολλοί ακόμα να βρίσκονται υπό έντονη παρακολούθηση καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο σχεδιασμός για τις Σχολές Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα αλλάζει αφού στη θέση των 6 περιφερειακών διοργανώσεων θα διεξαχθούν 3 αξιολογήσεις στην Παιανία στις οποίες θα δοκιμαστούν περίπου 500 επίλεκτοι αθλητές.

Το πρώτο καμπ αξιολόγησης θα διεξαχθεί στην Παιανία το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρπονητικού σεμιναρίου.

Το ίδιο θα ισχύσει και για το δεύτερο καμπ αξιολόγησης που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Οι επίλεκτοι αθλητές που θα συμμετάσχουν αποτελούν επιλογές των κ.κ Καπουράνη και Καφφέ που έχουν επισκεφτεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακαδημιών για αυτό το λόγο. Επίσης έχουν ληφθεί υπόψη και οι εισηγήσεις των προπονητών των ακαδημιών του Δικτύου καθώς και οι αξιολογήσεις προηγουμένων ετών.

Οι συμμετέχοντες θα είναι γεννηθέντες από το 1997 και κάτω ενώ το τρίτο καμπ αξιολόγησης θα διεξαχθεί τον προσεχή Μάιο μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων διεθνών εαρινών τουρνουά των Σχολών Ποδοσφαίρου Παναθηναϊκού.