Ο Παναθηναϊκός πήρε μέρος με ιδιαίτερη ευαισθησία στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που έχει ορισθεί στις 25 Νοεμβρίου κάθε έτους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Με κύριο εκπρόσωπο τον ποδοσφαιριστή μας Τάσο Λαγό, συνεργαστήκαμε με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και συμμετείχαμε στα δρώμενα της εκστρατείας κατά της βίας που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η ηθική διαδρομή του Συλλόγου μας, θεωρεί αυτονόητη τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας, με όποια μορφή και αν εμφανίζεται, από όπου και αν προέρχεται ή κατευθύνεται, σε όποιο περιβάλλον και αν παρουσιάζεται είτε εντός είτε εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ποδοσφαιριστής μας Τάσος Λαγός κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης “Η βία κατά των γυναικών δεν είναι μαγκιά. Είναι δειλία. Είναι ντροπή. Είναι έγκλημα!

Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ενημέρωση όλου του κόσμου για την ύπαρξη υποστηρικτικών δομών αντιμετώπισης της βίας.

Ειδικότερα, είναι σημαντικό οι γυναίκες-θύματα βίας να ξεπεράσουν τον φόβο τους και να ζητήσουν βοήθεια.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων λειτουργεί την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 για την παροχή άμεσης ψυχοκοινωνικής στήριξης και προστασίας σε γυναίκες – θύματα βίας, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της βίας και υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καθώς το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που μας αφορά όλους.