Σήμερα, Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, το ΙSA (International School of Athens) σε συνεργασία με τον οργανισμό FARE (Football Against Racism in Europe) και τον Παναθηναϊκό διοργάνωσε μίνι Αγώνες Ποδοσφαίρου με μαθητές από το ISA, την Πολωνική Σχολή της Αθήνας και την Κοινότητα των Φιλιππινέζων στην Αθήνα.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ΖΗΡΙΝΙΟ γήπεδο Κηφισιάς κι ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν “τα παιδιά να δείξουν Κόκκινη Κάρτα στον Ρατσισμό”.

Στον φετινό αγώνα μας τίμησαν με την παρουσία και υποστήριξή τους, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού Στέφανος Κοτσόλης και David Mendes da Silva, οι οποίοι μίλησαν και μοιραστήκαν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές.

Ο David Mendes da Silva ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, φτιαγμένοι από αίμα και μυς ”, ενώ ο Στέφανος Κοτσόλης τόνισε ότι “σε όλη την καριέρα μου έχω συνεργαστεί με αθλητές διαφόρων εθνικοτήτων, θρησκειών και χρώματος και με όλους είχα άψογη συνεργασία καθώς λειτουργούσαν σαν μια οικογένεια”.

Τo ISA λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1972 είναι αγγλόφωνο κι είναι βασισμένο στα διεθνή πρότυπα εκμάθησης καθώς είναι αναγνωρισμένο από το IB Worlwide Schools και από το Μiddle Stage Association of Schools and Colleges (ΜSA).