Ο μεγάλος στόχος της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ήταν η αγωνιστική αξιολόγηση των 6.000 αθλητών της και η επιλογή των καλύτερων εξ αυτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε επίσημο δοκιμαστικό διεκδικώντας έτσι την ένταξη τους στην κεντρική ακαδημία του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

Για την επίτευξη των παραπάνω εισήχθη στο σχεδιασμό της μία πολύ σημαντική καινοτομία που είναι η διοργάνωση διήμερων προγραμμάτων αγωνιστικής αξιολόγησης σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο.

Τα διήμερα αυτά διοργανώθηκαν σε 6 πόλεις της Ελλάδας αλλά και στη Λεμεσό της Κύπρου και σε αυτά συμμετείχαν οι 100 καλύτεροι αθλητές των ακαδημιών που βρίσκονται στην ίδια γεωγραφική περιοχή με την πόλη διεξαγωγής αλλά και οι προπονητές όλων αυτών των ακαδημιών.

Η αξιολόγηση των αθλητών περιλάμβανε την διενέργεια εργομετρικών εξετάσεων αλλά και τεστ ικανοτήτων καθώς και την συμμετοχή τους σε αγώνες επίδειξης και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου με το τεστ που διοργανώθηκε στη Λεμεσό.

Ύστερα από ενδελεχή μελέτη των αγωνιστικών επιδόσεων αλλά και των αποτελεσμάτων των εργομετρικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθησαν οι αθλητές της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε η λίστα των επίλεκτων αθλητών που θα συμμετάσχουν στην τελική αξιολόγηση.

Οι αθλητές αυτοί που είναι συνολικά 135 και είναι γεννημένοι τα έτη 1995, 1996, 1997, 1998 και 1999, θα διαμείνουν επί 3 ημέρες – το τριήμερο 7,8 και 9 Μαΐου – στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Sportcamp στο Λουτράκι όπου και θα αξιολογηθούν σε προπονήσεις και αγώνες από τους προπονητές των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού στην Παιανία.

Σε αυτούς τους αθλητές περιλαμβάνονται και δύο νεαροί από τις ΗΠΑ, ο Σπύρος Καρύδης και ο Xhovani Dokaj οι οποίοι ανήκουν στο δίκτυο της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ και που θα έρθουν στην Ελλάδα αρκετές ημέρες πριν την αξιολόγηση ώστε να προσαρμοστούν στο ελληνικό περιβάλλον.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι υπεύθυνοι της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν το πλήρες πρόγραμμα της τριήμερης αξιολόγησης ενώ έδωσαν ήδη στη δημοσιότητα την τελική λίστα των 135 επίλεκτων αθλητών, την οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.