Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φάμπρι Γκονθάλεθ στη Novasports.gr:

Η ομάδα σας προέρχεται από σερί δύο νικών και μια σημαντική επικράτηση επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής. Ακολουθεί εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Κέρκυρα. Φοβάστε ότι ενδεχομένως οι παίκτες σας να μην είναι τόσο προσεκτικοί σε αυτόν τον αγώνα; Έχετε χτυπήσει το καμπανάκι κινδύνου στους ποδοσφαιριστές σας, φοβούμενος πιθανότατα υπερβολική αυτοπεποίθηση;

Η πρώτη ομιλία που έκανα στην αρχή των προπονήσεων αυτής εβδομάδας, ήταν ακριβώς γι’ αυτό.

Μίλησα με τους παίκτες και τους εξήγησα ότι δεν μπορούμε να έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας. Ούτε καν με την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε το Σάββατο. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος από την πλευρά μας. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που είπαμε και το πρώτο πράγμα που αναφέραμε.

Φόβο; Όχι, σε καμία περίπτωση. Αυτό που έχω είναι σεβασμό για όλες τις ομάδες.

Ασφαλώς και η νίκη είναι απαραίτητη για τον Παναθηναϊκό, καθώς κυνηγά την συμμετοχή του στα πλέι οφ. Όμως και η Κέρκυρα αναζητά τους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια της για παραμονή στην κατηγορία. Τί παιχνίδι περιμένετε κόντρα στην Κέρκυρα;

Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με όλα όσα προσπαθούμε να κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με το να δίνω πληροφορίες. Πιστεύω όμως, ότι η ομάδα ακολουθεί το σωστό δρόμο και πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται σε αυτόν τον δρόμο.

Ξέρουμε ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, γιατί η Κέρκυρα μάχεται για την σωτηρία της. Άρα λοιπόν θα είναι μεγάλο λάθος να βγούμε με μεγάλη αυτοπεποίθηση ή άνεση αν θέλετε, στον αγωνιστικό χώρο.

Ο γρίφος που δεν έχει απαντηθεί φέτος αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού και τους πολλούς χαμένους βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έχετε βρει απάντηση σε αυτό το πρόβλημα;

Ναι, αυτό είναι επίσης ένα θέμα, το οποίο πρέπει να βελτιώσουμε. Διότι κοιτάζοντας τα πλέι οφ, υπολείπονται άλλοι τέσσερις αγώνες εντός έδρας. Εάν δεν μπορούμε να κερδίσουμε τουλάχιστον αυτούς τους τέσσερις αγώνες, θα έχουμε προβλήματα. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι παίκτες και η ομάδα και να καταλάβουν ότι πάντοτε πρέπει να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, με την μεγαλύτερη διάθεση. Και αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.

Αν το συνειδητοποιήσουμε, θα έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Όμως πρέπει αυτό να το συνειδητοποιήσουμε. Άρα συνοψίζοντας λίγο την ερώτηση σας, θα έλεγα ότι εμείς οι ίδιοι, μπορούμε να γίνουμε και οι μεγαλύτεροι εχθροί του εαυτού μας. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί.

Υπάρχουν δύο αναγκαστικές απουσίες, καθώς θα εκτίσουν ποινή καρτών Βιτόλο και Μαρίνος. Στην περίπτωση του αριστερού μπακ, υπάρχει η λύση του Κάιπερ. Πως σκέφτεστε να καλύψετε το κενό του Βιτόλο στα χαφ; Σκέφτεστε να διατηρήσετε και τον Εσπάρθα στην κορυφή της επίθεσης;

Ήδη έχουμε κάποιες ιδέες στο μυαλό μας, τις οποίες δεν θέλω να δημοσιοποιήσω.

Είναι σαφές ότι υπάρχουν δύο υποχρεωτικές αλλαγές. Του Μαρίνου και του Βιτόλο. Διότι και οι δύο παίκτες βρισκόντουσαν σε μια πάρα πολύ καλή περίοδο, άρα είναι δύο σημαντικές απώλειες.

Όμως έχουμε τις ιδέες μας. Πιστεύω ότι οι παίκτες που θα παίξουν, θα κάνουν το καθήκον τους, όπως πρέπει. Νομίζω ότι μπορούν να το επιτελέσουν.

Οι θετικές εμφανίσεις και οι δύο συνεχόμενες νίκες, είναι σαν ένα κάλεσμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού για να βρεθεί το Σάββατο στο Ολυμπιακό Στάδιο και να βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθεια για συμμετοχή στα πλέι οφ;

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θέλουμε οι φίλαθλοι να έρθουν στο γήπεδο και να μας βοηθήσουν. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλη η Παναθηναϊκή οικογένεια, πρέπει να κωπηλατεί προς την ίδια κατεύθυνση και όλοι πρέπει να τραβάμε μαζί το σχοινί προς την ίδια κατεύθυνση.

Εμείς πρέπει να υποσχεθούμε και να δεσμευτούμε, ότι θα αφήσουμε την σάρκα μας στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι. Έτσι θα το κάνουμε και εγώ ιδιαιτέρως ζητάω με μεγάλη αγάπη την βοήθεια των οπαδών μας στον αγώνα με την Κέρκυρα.

Παίζονται πάρα πολλά και πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι, θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.