Η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα εξελίχθηκε δυστυχώς σε παράσταση θεάτρου σκιών για έναν ρόλο.

Ο «άρχων» του αγώνα ήταν πραγματικά τέτοιος: Άρχοντας. Φρόντισε να δείξει σε όλους ότι η δική του βούληση θα ήταν ο καθοριστικός παράγοντας. Και το χρώμα της βούλησής του το καταλάβαμε νωρίς. Το επέδειξε τόσο εμφατικά που δυστυχώς σήμερα αντί να συζητάμε για το ποδόσφαιρο είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε μια σαφή και ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Μια αλλοίωση, η οποία στη συγκεκριμένη συγκυρία συνιστά και αναμφίβολη αλλοίωση του πρωταθλήματος και της εξέλιξής του.

Ίσως μάλιστα, η λέξη αλλοίωση να μην επαρκεί για να χαρακτηρίσει έναν αγώνα στον οποίο (ενδεικτικά μόνο) ακυρώθηκε χωρίς λόγο κανονικότατο γκολ και δεν καταλογίστηκαν υπέρ του Παναθηναϊκού δύο πέναλτι. Διαιτησίες όμως σαν τη σημερινή του κ. Καλόπουλου φαίνεται πως εξαντλούν και τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας.

Όπως και να έχει ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και, όπως φάνηκε και καθαρά μέσα στο γήπεδο, θα διεκδικήσει μέχρι τέλους αυτό που του αξίζει και του στερούν ξεδιάντροπα.

Κλείνοντας, οφείλουμε, ως ΠΑΕ, να μην ξεχάσουμε να συγχαρούμε θερμά τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Είπαμε όμως: σήμερα το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα…