Ο Γιάννης Καλιτζάκης και ο Γιώργος Καφές είναι τα δύο νέα στελέχη της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με τις αρμοδιότητες τους να είναι διευρυμένες και να αφορούν την παρακολούθηση των αγωνιστικών επιδόσεων των 7.000 αθλητών που ανήκουν αυτή τη στιγμή στο Δίκτυο, καθώς και τον έλεγχο της σωστής λειτουργίας όλων των ακαδημιών του.

Έτσι, ύστερα και από την ανάληψη της θέσης του προέδρου της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ από τον Γιώργο Καπουράνη, ολοκληρώθηκε η στελέχωση της GFD, η οποία ξεκινά δυναμικά τις δραστηριότητές της και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Για την επίτευξη των στόχων της GFD, οι κ.κ. Καπουράνης, Καλιτζάκης και Καφές θα επισκεφτούν τις 60 ακαδημίες που συνεργάζονται αυτή τη στιγμή με την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, 2 με 3 φορές μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική χρονιά και μεταξύ άλλων θα ενημερώσουν δια ζώσης αθλητές καθώς και γονείς – κηδεμόνες για το πρόγραμμα και τη λειτουργία του Δικτύου.

Σημαντικό ρόλο στην παρακολούθηση των νεαρών ταλέντων της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ με σκοπό την μετέπειτα δοκιμή των καλύτερων εξ ΄αυτών στην Παιανία, θα παίξει και ο Κώστας Μάρκου που επί σειρά 17 ετών ήταν προπονητής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Παράλληλα, αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ακαδημιών και των αθλητών της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στην Κύπρο. Ήδη 9 ακαδημίες ανήκουν στο δυναμικό της οι οποίες προέρχονται από όλη την Κυπριακή επικράτεια (Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, ελεύθερη Αμμόχωστος, Παραλίμνι, Πάφος, Αρραδίπου).

Πριν από λίγες ημέρες οι κ.κ. Καπουράνης και Καλιτζάκης βρέθηκαν στη Λεμεσό εκπροσωπώντας την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και έδωσαν συνέντευξη τύπου αναλύοντας το πλάνο δράσης που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που θα εφαρμοστεί στον Ελλαδικό χώρο.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μία ανάσα από τη συνεργασία με τις ακαδημίες μίας χώρας με τεράστια παράδοση στο ποδόσφαιρο, της Σερβίας βρίσκεται Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, τα στελέχη της οποίας επισκέφτηκαν πριν λίγες ημέρες το Βελιγράδι.
Εκεί συναντήθηκαν με υπεύθυνους μεγάλων ακαδημιών της πρωτεύουσας της Σερβίας, ενώ ξεναγήθηκαν και σε μεγάλα ιδιωτικά αθλητικά κέντρα που φιλοξενούνται αυτές, με προεξέχον αυτό του διάσημου προπονητή Ράντομιρ Άντιτς.
Απομένει η επίσκεψη των υπεύθυνων των ακαδημιών της Σερβίας στην Αθήνα μέσα στον Οκτώβρη, που θα συνοδευτούν από επίλεκτους Σέρβους αθλητές που θα δώσουν φιλικούς αγώνες με ελληνικές ακαδημίες που ανήκουν στο Δίκτυο.
Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης θα συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας και θα υπογραφούν τα ανάλογα συμβόλαια.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε και η λειτουργία του παραρτήματος της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στις ΗΠΑ, αφού εκτός από τις συνεργαζόμενες ακαδημίες του Σεντ Λιούις, έτοιμες για συνεργασία είναι και ακαδημίες από το Σικάγο και τη Φλόριντα.

Με την έναρξη του 2010 η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ θα προχωρήσει στις τελικές επαφές με ακαδημίες της Αυστραλίας, του Καναδά και της Νότιας Αφρικής ώστε να αναπτύξει και εκεί το δίκτυο της.