Πρόκειται για ένα χρήσιμο εγχειρίδιο, γραμμένο σε απλή και κατανοητή γλώσσα, που ενημερώνει υπεύθυνα και με βάση τα επιστημονικά δεδομένα, για την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η κινητή τηλεφωνία, την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, καθώς επίσης και το νομικό πλαίσιο λειτουργίας της κινητής. Ο οδηγός περιλαμβάνει, επίσης, απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα και απορίες του κοινού, ενώ καταρρίπτει μύθους που σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία. Τέλος, ο αναγνώστης μπορεί να βρει χρήσιμα links που παραπέμπουν σε σχετικούς έγκριτους τοπικούς αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς για θέματα Η/Μ ακτινοβολίας όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας από μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP) κ.α.

Ο οδηγός, που διανέμεται από ολόκληρο το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας(-όλα τα καταστήματα COSMOTE και τα 430 καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ-) , είναι διαθέσιμος και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: http://issuu.com/cosmote/docs/emffylladio_new.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων της COSMOTE που στόχο έχουν την ορθή και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση για τη λειτουργία της κινητής τηλεφωνίας. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία φροντίζει για την ενημέρωση του κοινού και φορέων σε ολόκληρη τη χώρα, αναπτύσσοντας συνεχή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει το πρόγραμμα Συνεχών Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας «Πεδίον 24», το οποίο υλοποιείται με την ευθύνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και στόχο έχει τη συνεχή καταγραφή των επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε κάθε πολίτη μέσα από το Διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.pedion24.gr.