Πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση της GreenTeam και της UNICEF για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του κοινωνικού προγράμματος «1 € – 1 Εμβόλιο – 1 ακόμη Παιδικό Χαμόγελο» όπου και παραδόθηκε η επιταγή αγάπης των
€ 15.600, που συγκεντρώθηκαν τους προηγούμενους δώδεκα μήνες από την πώληση των σαράντα προϊόντων που έφεραν το διακριτικό καρτελάκι, για την υποστήριξη του Παγκόσμιου Προγράμματος Εμβολιασμού της UNICEF.

Στην εκδήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της GreenTeam κ. Βασίλης Παρθενόπουλος, προχώρησε σε μια σύντομη αναδρομή της επιτυχημένης πορείας του Κοινωνικού Προγράμματος, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του σημαντικού φιλανθρωπικού έργου. Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Π.Α.Ε Παναθηναϊκός κ. Δημήτρης Γόντικας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του adidas Group Ν.A. Ευρώπης, κ. Κυριάκος Κοφινάς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πρωτοβουλία της GreenTeam και επισήμαναν την ανάγκη υποστήριξης ανάλογων κοινωνικών πρωτοβουλιών. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού Djibril Cisse και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία της παιδικής χορωδίας της Ελληνο-Γαλλικής Σχολής «Άγιος Παύλος» η οποία ζέστανε τον χώρο ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στην κορύφωση της εκδήλωσης παραδόθηκε απο τον κ. Β. Παρθενόπουλο η επιταγή αγάπης των € 15.600 από την GreenTeam στην UNICEF για την υποστήριξη του Παγκόσμιου Προγράμματος Εμβολιασμού.

Οι Δηλώσεις:

Βασίλης Παρθενόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της GreenTeam
Πριν έναν ακριβώς χρόνο, στον ίδιο χώρο, ξεκινήσαμε την προσπάθεια να φέρουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού κοντά στο Ανθρωπιστικό έργο της UNICEF με την έναρξη του Κοινωνικού Προγράμματος της GreenTeam «1 € – 1 Εμβόλιο – 1 ακόμη Παιδικό Χαμόγελο». Το πρόγραμμα αφορούσε στην προσφορά ενός ευρώ από την πώληση της αγωνιστικής φανέλας και από 40 επιλεγμένα προϊόντα του Παναθηναϊκού, έχοντας στόχο όλοι μαζί ως ομάδα, φίλαθλοι και διοίκηση, να στηρίξουμε τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η φανέλα του Παναθηναϊκού συνδέει την ιστορία και συναισθηματική της αξία, με αυτή την προσφορά ζωής.

Μερικές δεκαετίες πριν, μόνο το 5% των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες ήταν εμβολιασμένο κατά των έξι φονικότερων παιδικών ασθενειών. Με το Πρόγραμμα Εκτεταμένου Εμβολιασμού, η UNICEF κατάφερε να ανοσοποιήσει πάνω από το 80% των παιδιών παγκόσμια. Εκτιμάται πως με τον εμβολιασμό σώζονται σχεδόν 3 εκατομμύρια παιδικές ζωές κάθε χρόνο.

Η έμπρακτη υποστήριξη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού προσέθεσε πολλούς κρίκους σε αυτή την αλυσίδα ζωής, κάνοντας την επιβίωση πολλών παιδιών πραγματικότητα. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν επίσης στην adidas, η οποία συμπεριέλαβε τα πιο δημοφιλή προϊόντα της στο Κοινωνικό Πρόγραμμα, έχοντας καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της προσπάθειά μας. Οφείλω επίσης να συγχαρώ τους παίκτες της ομάδας μας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, οι οποίοι με την παρουσία τους συμβάλλουν στην υποστήριξη του κοινωνικού μας έργου, αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους στις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη UNICEF για την άριστη συνεργασία και τη δυνατότητα που μας έδωσε να συμμετάσχουμε και να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ενίσχυση του Κοινωνικού Προγράμματος, ενώ ευχή όλων μας είναι τέτοιες προσπάθειες να παρακινήσουν και να ευαισθητοποιήσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους στο αξιόλογο ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται.

Για την GreenTeam και τον κόσμο του Παναθηναϊκού η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί ακόμα μία συνεισφορά στη μακροχρόνια δέσμευση απέναντι στις ανάγκες των παιδιών παγκοσμίως και ανάλογες ενέργειες σχεδιάζουμε και στο μέλλον.

Μήνυμα Λάμπρου Κανελλόπουλου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF:
«Η συνεργασία της UNICEF και της GreenTeam αποτελεί μια κορυφαία πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να ζήσουν υγιή και ευτυχισμένα. Τα χρήματα που συλλέγονται απ’ τους φίλους του Παναθηναϊκού μέσα από την αγορά των σχετικών προϊόντων από τα καταστήματα της GreenTeam μετατρέπονται σε σωτήρια εμβόλια που προστατεύουν τα παιδιά και τα σώζουν από βέβαιο θάνατο. Εύχομαι κι ελπίζω η πρωτοβουλία αυτή να βρει κι άλλους μιμητές στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού».

Ηλίας Λυμπέρης, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF:
«Δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα σωθούν από βέβαιο θάνατο, με την πρωτοβουλία της GreenTeam να κινητοποιήσει και να εμπνεύσει τους φίλους του αθλητισμού και του Παναθηναϊκού, ενώνοντας τις δυνάμεις τους προς όφελος των παιδιών, μέσω του Παγκόσμιου Προγράμματος Εμβολιασμού της UNICEF».

Δημήτρης Γόντικας, Α’ Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Π.Α.Ε Παναθηναϊκός:
«Η σημερινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στηρίζουμε απόλυτα το Κοινωνικό Έργο της GreenTeam, θυγατρικής εταιρείας του Παναθηναϊκού, η οποία σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία μια πολύ σημαντική ενέργεια με την έμπρακτη αποδοχή και υποστήριξη των φίλων της ομάδας μας. Θα ήθελα ακόμη να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας».

Κυριάκος Κοφινάς, Διευθύνων Σύμβουλος του adidas Group Ν.A. Ευρώπης:
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσω της μακροχρόνιας και επιτυχημένης συνεργασίας μας με την GreenTeam ενώσαμε τις δυνάμεις μας για τη στήριξη ενός τόσο σημαντικού ανθρωπιστικού προγράμματος προσφέροντας ελπίδα ζωής σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό εκφράζει απόλυτα το όραμα της adidas το οποίο είναι η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσα από την αγάπη και το πάθος μας για τον αθλητισμό.»

Djibril Cisse
Εκ μέρους της ομάδας του Παναθηναϊκού, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους μας που κινητοποιήθηκαν άμεσα για την υποστήριξη του Κοινωνικού Προγράμματος της GreenTeam για την ενίσχυση του Παγκόσμιου Προγράμματος Εμβολιασμού της UNICEF. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στο κοινωνικό έργο για τα παιδιά που έχουν ανάκη και ελπίζω με τη σημερινή μας παρουσία να συμβάλουμε και εμείς στην ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερου κόσμου σε φιλανθρωπικές ενέργειες

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι μαζί σας και συμμετέχω σε μια εκδήλωση αγάπης. Είναι πάντα ευχαρίστηση για εμάς να λαμβάνουμε μέρος σε ενέργειες που σκοπό έχουν να δώσουν αγάπη και ελπίδα σε ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια μας. Με τη σημερινή μας παρουσία δηλώνουμε ότι ο αθλητισμός αποτελεί μια μεγάλη δύναμη υποστήριξης και συμπαράστασης όλων των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη».

Το Πρόγραμμα 1 €– 1 Εμβόλιο – 1 ακόμη Παιδικό Χαμόγελο
Το κοινωνικό πρόγραμμα «1 €– 1 Εμβόλιο – 1 ακόμη Παιδικό Χαμόγελο», ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2009 με σκοπό την ενίσχυση του Παγκόσμιου Προγράμματος Εμβολιασμού της UNICEF, με την παροχή € 1 από την πώληση σαράντα διαφορετικών ειδών, στα καταστήματά της GreenTeam. Αυθεντικά προϊόντα όπως η επίσημη αγωνιστική φανέλα του Παναθηναϊκού 2009-2010, φόρμες προπόνησης, αδιάβροχα τζάκετ αλλά και διακριτικά λογοτυπημένα organizers, αξεσουάρ και πολλά άλλα, συνδύασαν τη συναισθηματική τους αξία, για τους φίλους του Παναθηναϊκού, με την ουσιαστική βοήθεια στα παιδιά όλου του κόσμου.