Μέσω κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου υποδέχθηκαν οι πελάτες της COSMOTE τη νέα δεκαετία και τη νέα χρονιά. Το δίκτυο της εταιρείας ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, τόσο σε υπηρεσίες φωνής και SMS όσο και στις υπηρεσίες δεδομένων και κινητής ευρυζωνικότητας όπου η COSMOTE, διαθέτοντας το μεγαλύτερο κινητό ευρυζωνικό δίκτυο στη χώρα, διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειονότητα της σχετικής κίνησης για το σύνολο της αγοράς.

Στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας, η κινητή ευρυζωνικότητα προσελκύει σταθερά όλο και περισσότερους καταναλωτές. Ο όγκος δεδομένων που διαχειρίστηκε το δίκτυο της COSMOTE, υπερδιπλασιάστηκε, προσεγγίζοντας τα 95.000 GB (+168%), χάρη στην ιδιαίτερα σημαντική αύξηση της χρήσης mobile broadband (μέσω δικτύου HSPA). Παράλληλα, την εορταστική περίοδο (24 Δεκεμβρίου 2009 – 1η Ιανουαρίου 2010) πραγματοποιήθηκαν 1,41 εκατ. λεπτά βιντεοκλήσεων (+12% σε σχέση με πέρυσι).

Παράλληλα, νέα σημαντική αύξηση σημείωσαν φέτος τόσο οι κλήσεις όσο και τα γραπτά μηνύματα που διεκπεραιώθηκαν από το δίκτυο της COSMOTE. Συγκεκριμένα φέτος:

· Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 574 εκατ. κλήσεις (+15% σε σχέση με πέρυσι).
· Διεκπεραιώθηκαν 849 εκατ. λεπτά ομιλίας (+25%).
· Τα γραπτά μηνύματα (SMS) που έστειλαν οι συνδρομητές της εταιρείας προσέγγισαν τα 199 εκατ., παρουσιάζοντας πολύ σημαντική αύξηση κατά 55%.
· Ειδικότερα, την ημέρα των Χριστουγέννων τα μηνύματα ξεπέρασαν τα 25,76 εκατομμύρια (+55 % σε σχέση με τα Χριστούγεννα του 2008) ενώ, την 1/1/2010 τα μηνύματα έφτασαν τα 36,85 εκατ. (+40,4% σε σχέση με την Πρωτοχρονιά του 2009). Σημειώνεται πως για ενδέκατη συνεχή χρονιά η COSMOTE, θα διαθέσει σημαντικό μέρος των εσόδων της από τα γραπτά μηνύματα της Πρωτοχρονιάς σε κοινωφελείς μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις, οι οποίες παρέχουν φροντίδα και υποστήριξη στα παιδιά.

Και φέτος το δίκτυο της COSMOTE, ανταποκρίθηκε με επιτυχία στην εξαιρετικά αυξημένη κίνηση, βλέποντας τον κόσμο όπως εκατομμύρια χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, γεμάτο περισσότερη επικοινωνία και τη νέα χρονιά.