Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λεωφόρο παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 43η επέτειο του Γουέμπλεϊ, που θα συνδυαστεί με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Φέρεντς Πούσκας.

Στο πάνελ των ομιλητών κάθισαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς, ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε Βασίλης Κωνσταντίνου, η πρέσβειρα της Ουγγαρίας στην Ελλάδα η κ. Eszter Sandorfi και ο υπεύθυνος ακαδημιών του Πούσκας, κ. Gusztáv Mravik.

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς αφού παρουσίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε οι διοργανωτές, είμαστε η νέα γενιά. Στόχος είναι να καθιερωθεί αυτή η επέτειος. Το λόγο πρέπει να έχουν οι πρωταγωνιστές και ένας από αυτούς είναι δίπλα μου και είναι ο Βασίλης Κωνσταντίνου».

Το λόγο πήρε, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου και δήλωσε: «Εκ μέρους των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού θέλουμε να το ευχαριστηθούμε. Θέλουμε όμως και να ευχαριστήσουμε για την 43η επέτειο των γενεθλίων του Γουέμπλει και να πουμε ότι εμείς 22 Ελληνόπουλα κάναμε μια οικογενεια, μια ομάδα, θέσαμε στόχους για να φτάσουμε ψηλά. Είχαμε την ευτυχία και την τύχη να έχουμε μαζί έναν άνθρωπο, ο οποίος όταν ήρθε στον ΠΑΟ καταλάβαμε τι εστί Πούσκας, τι εστί μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Πούσκας ήταν ένας άνθρωπος που δεν ήταν μόνο προπονητής, ήταν μόνο φίλος ήταν και πατέρας συμβουλεύουν όλους τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ. Ποδοσφαιριστές σαν τον Μίμη το Δομάζο, τον Αριστείδη τον Καμάρα, τον Αντώνη Αντωνιάδη και τα άλλα τα παιδιά που ήτανε πιο μικρά σε ηλικία και έγιναν γνωστοί στη συνέχεια προσέφεραν πάρα πολλά.

Θέλω να πω και να θυμίσω ότι το Γουέμπλει είναι η μεγαλύτερη διάκριση της εποχής εκείνης και η μετέπειτα εποχή που μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει καμία ελληνική ομάδα εκτός από τον Παναθηναϊκό να φτάσει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, Κυπέλλου Πρωταθλητριών της εποχής εκείνης. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ανήκουμε σε αυτό το σύλλογο που συνεχίζουμε από τη μεριά του ο καθένας να συμπαραστέκεται και εύχομαι και οι μετέπειτα πορεία του Τριφυλλιού να ξαναπετύχει αυτόν τον άθλο και να παίξει σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ».

Η πρέσβειρα της Ουγγρικής πρεσβείας στην Ελλάδα, κ. Eszter Sandorfi με τη σειρά της τόνισε: «Είναι χαρά και τιμή που σήμερα είμαστε εδώ. Στα τρία χρόνια που είμαι στην Ελλάδα, η πρώτη λέξη που μου λένε όταν τους λέω ότι είμαι από την Ουγγαρία είναι Πούσκας και η δεύτερη Βουδαπέστη. Αυτό δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε ότι 43 χρόνια μετά όλοι θυμούνται το όνομα του Φέρεντς Πούσκας. Την προσεχή Δευτέρα και μετά τη Βουδαπέστη και τη Μαδρίτη θα τιμάτε η μνήμη του Πούσκας και των τότε παικτών και στην Ελλάδα.

Τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής προτομής θα γίνουν από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν. Ωστόσο, για να μην κοιτάμε μόνο το παρελθόν αμέσως μετά θα ακολουθήσει ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ των ακαδημιών Κ17 του Π.Α.Ο και της Ακαδημίας Πούσκας.

Παρούσα θα είναι και η σύζυγος του Πούσκας που πολλές αναμνήσεις τη συνδέουν με την Ελλάδα. Να ευχαριστήσω θερμά τον Παναθηναϊκό, τους παλαιμάχους, τον κ. Σάκουλη αλλά και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπό την αιγίδα του οποίου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Ευχαριστώ τέλος τους Έλληνες φιλάθλους που κρατούν στην μνήμη τους τον Πούσκας»!

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Πούσκας, Gusztáv Mravik, παρουσίασε κάποια από τα αντικείμενα, τα οποία θα εκτεθούν στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών στην έκθεση που θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 3 έως 22 Ιουνίου.