2 Ιουνίου 1971-2 Ιουνίου 2014: Σαραντατρία χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός Α.Ο σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην ημερομηνία ορόσημο για το Σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγάλου προπονητή Φέρεντς Πούσκας (1 Απριλίου 1927 – 17 Νοεμβρίου 2006). Κορύφωση των οποίων θα είναι τα αποκαλυπτήρια της προτομής του «Καλπάζοντα Συνταγματάρχη», που θα τοποθετηθεί μέσα στο Απόστολος Νικολαϊδης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (2/6, 13.00) θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης με ενθύμια από τη ζωή του Φέρεντς Πούσκας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Η έκθεση θα μείνει ανοικτή για το κοινό από τις 3 έως και τις 22 Ιουνίου 2014.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι Θύρες του Απόστολος Νικολαϊδης θα ανοίξουν στις 19.00 και παρουσία του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, της συζύγου του Πούσκας, αλλά και της θρυλικής ομάδας του Παναθηναϊκού εκείνης της εποχής, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Φέρεντς Πούσκας.

Η εκδήλωση μνήμης θα ολοκληρωθεί με φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην ακαδημία του Παναθηναϊκού και την ακαδημία Πούσκας (Κ17).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν και οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του μεγάλου προπονητή, που οδήγησε το Τριφύλλι στη μεγαλύτερη διεθνή ποδοσφαιρική διάκριση του Συλλόγου, στο έπος του Γουέμπλεϊ.