Ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος εξελέγη Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, από το Διοικητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα.
Επίσης, ο κ. Κωνσταντόπουλος θα αναλάβει την προεδρία της Διοικούσας Επιτροπής στην οποία συμμετέχουν και οι κκ. Γόντικας, Βουτσαράς και Δάβαρης.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, αλλά και ο κ. Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης, ο οποίος θα συμμετέχει ως μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ θα αντικαταστήσουν τους κκ. Σκιάνη και Προυσανίδη.

Το βιογραφικό του νέου Προέδρου

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος γεννήθηκε στην Κρέσταινα Ολυμπίας το 1942. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, της Ένωσης Ποινικολόγων και της Διεθνούς Αμνηστίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Υπήρξε βουλευτής, υπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και του Προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και διετέλεσε μέλος πολλών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών (1989-2007).
Στο πλαίσιο αυτό ανέπτυξε πρωτοβουλίες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, την αντιμετώπιση του ντόπινγκ, το στοίχημα, τη διαιτησία τη βία κλπ.

Πήρε μέρος στο Φοιτητικό Κίνημα για τον Εκδημοκρατισμό (114), την Παιδεία (15%) και στους ανένδοτους αγώνες 1962-1965. Στη διάρκεια της δικτατορίας διώχτηκε και φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια, στο ΕΑΤ/ΕΣΑ και στις Φυλακές Κέρκυρας (1962-1973).
Αρθρογραφεί για θέματα Δημοκρατικών θεσμών, Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, Διαφάνειας, Μέσων Ενημέρωσης, Πολιτικών Συστημάτων, Εξωτερικής Πολιτικής και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Κοινωνικού Κράτους και Διακυβέρνησης
Έχει τρεις κόρες. Είναι παντρεμένος με την Χαρά Φράγκου, δημοσιογράφο.