Την Πέμπτη 28.11.2013, οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους Αθηνάς Μπαλωμένου και Αλέξανδρου Λυκουρέζου αντιστοίχως, αγωγή ακυρώσεως κατά αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης της Super League που έλαβε χώρα στις 29.10.2013.

Με την εν λόγω απόφαση τροποποιείται το καταστατικό της Super League με την προσθήκη ειδικής πειθαρχικής διάταξης, η οποία με εντελώς αυθαίρετο τρόπο επιβάλλει χρηματική πειθαρχική ποινή σε βάρος ΠΑΕ, σε περίπτωση που η ίδια ή οποιοδήποτε πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προβαίνει σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της Super League, εφόσον έτσι κρίνει το Διοικητικό Συμβούλιό της.

Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή, εφόσον το Δ.Σ. της Super League, κρίνει ότι κάποιο πρόσωπο συνδέεται με ΠΑΕ – μέλος της, χωρίς η σύνδεση αυτή να στηρίζεται απαραίτητα στο νόμο, θα μπορεί να «βαφτίζει» την όποια πράξη του προσώπου αυτού ως απαξιωτική, προκειμένου να επιβάλει στην ΠΑΕ δυσανάλογη χρηματική ποινή, αλλά και περιορισμούς που αφορούν στη συμμετοχή της διωκόμενης ΠΑΕ στο Πρωτάθλημα, ή στην απόκτηση ποδοσφαιριστών.

Η διάταξη αυτή αντιτίθεται κατάφωρα στο νόμο και το καταστατικό, θέτει σε κίνδυνο το κύρος της διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Κατηγορίας και το καθήκον πίστεως και αλληλεγγύης εντός του συνεταιρισμού.