2 Ιουνίου 1971, μια ημερομηνία ορόσημο για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι αργά το απόγευμα Τετάρτης και τα παιδιά του Φέρεντς Πούσκας πατούν το χορτάρι του εμβληματικού Wembley. Μπροστά πάει ο αρχηγός Μίμης Δομάζος και πίσω του ακολουθεί η θρυλική ομάδα του Τριφυλλιού που έγραψε την αξεπέραστη εποποιία του ‘71 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών: Οικονομόπουλος, Αντωνιάδης, Τομαράς, Καψής, Φυλακούρης, Βλάχος, Ελευθεράκης, Γραμμός, Καμάρας, Σούρπης.

Η εικόνα της πράσινης φανέλας με το λευκό τριφύλλι στο στήθος και το όνομα Panathinaikos γίνονται γνωστά παγκοσμίως και φτάνουν μέχρι τα πέρατα της Γης. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον μεγάλο Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ και δυστυχώς ηττάται αλλά γράφει «χρυσή» ιστορία. Πετυχαίνει το ακατόρθωτο, γίνεται ο πρώτος και μοναδικός ελληνικός σύλλογος που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου και ανοίγει τον δρόμο για τις επόμενες γενιές του Τριφυλλιού. Ο Παναθηναϊκός μετατρέπεται στον μεγαλύτερο πρεσβευτή του ελληνικού ποδοσφαίρου διεθνώς…

51 χρόνια μετά, το Έπος του Wembley παραμένει χαραγμένο στις ψυχές και τις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών…

Επισκεφτείτε εδώ την ψηφιακή έκθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά αθλητικά δρώμενα έκθεση, η οποία προσφέρει στον επισκέπτη τη… Βίβλο της μυθικής πορείας του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1970-71.

Επίσης, παρακολουθήστε το μοναδικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα 50 χρόνια, που καταγράφει λεπτό προς λεπτό την εποποιία του Wembley μέσα από τις μαρτυρίες των πρωταγωνιστών και όχι μόνο. Συνολικά 38 άνθρωποι εξιστορούν προσωπικά βιώματα, αλλά και γεγονότα της εποχής, το καθένα με ξεχωριστή σημασία σε όλη αυτή τη διαδρομή.