«Δεν είσαι μόνος»… είναι το μήνυμα του Παναθηναϊκού στην αγωνία 52 συνανθρώπων μας με βαριά νοητική υστέρηση που ζουν στο οικοτροφείο «Άγ. Ανάργυροι» της Παλλήνης, υπό την επίβλεψη του ομώνυμου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νοητικά Υστερούντων Ατόμων.

Ο Παναθηναϊκός, θέλοντας να στηρίξει τη στέγη φροντίδας των 52 συμπολιτών μας, αποφάσισε σε συνεργασία με την PUMA, να προσφέρει μέρος από την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος από τα καταστήματα της Ομάδας στην οδό Τσόχα (Θύρα 9-11) στη Λεωφόρο,στην οδό Πανδρόσου 47 στο Μοναστηράκι και στο ηλεκτρονικόκατάστημαwww.greenteam.gr

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις γιορτινές αγορές των φιλάθλων μας, από τις 15 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 15 Ιανουαρίου 2016, θα παραδοθούν άμεσα στον μη κερδοσκοπικό οργανισμόπου ιδρύθηκε μέσα από τη συλλογικότητα αλλά και την αγωνία για την τύχη των ανθρώπων με νοητική υστέρηση, όταν πια οι οικείοι τους θα αδυνατούν να τους προστατέψουν.

Στη στέγη φροντίδας που αποφασίσαμε να στηρίξουμε, ο δείκτης νοημοσύνης (IQ) των οικότροφων είναι χαμηλότερος του 30% που πρακτικά σημαίνει, ότι μόλις 40 αυτοεξυπηρετούνται στη διατροφή -με τη βοήθεια των επιβλεπόντων-, μόλις 30 αυτοεξυπηρετούνται στo WC και 10 οικότροφοι μπορούν –βοηθούμενοι- να κάνουν μπάνιο.

Η νοητική υστέρηση εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του ανθρώπου και προκαλεί επικοινωνιακή ανεπάρκεια, κινητικές δυσκολίες, έλλειψη προσαρμοστικότητας και αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι συμπολίτες μας να έχουν ανάγκη τη μόνιμη φροντίδα και εποπτεία.

Το Οικοτροφείο δεν επιδοτείται από το κράτος. Η κύρια πηγή των εσόδων του προέρχεται από την ασφαλιστική κάλυψη των ίδιων των ατόμων με νοητική υστέρηση γι’ αυτό και η συνδρομή φορέων, ιδιωτών και εταιρειών είναι σημαντική.

Ο Παναθηναϊκός με χαραγμένη την κοινωνική προσφορά του για περισσότερο από έναν αιώνα, στηρίζει τις οικογένειες που με ηρωισμό αγωνίζονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και απαντά στην αγωνία τους με το πιο ζεστό μήνυμα… «Δεν είσαι μόνος».