Όλα έγιναν στις 3 Φεβρουαρίου του 1908, όταν συγκεντρώθηκε στο Πολύγωνο της Αθήνας η παρέα των Καλαφάτηδων, όπως είχε χαρακτηριστεί η ομάδα αθλητών που ηγούνταν με τη δυναμική προσωπικότητα ο μόλις 18 ετών Γιώργος Καλαφάτης. Το όραμά του ήταν η δημιουργία ενός συλλόγου που θα είχε ως βάση το ποδόσφαιρο και θα πρωταγωνιστούσε, καλύπτοντας όχι απλά μια γειτονιά, αλλά όλη την πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρεται στη συλλεκτική έκδοση για τα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού «Οι νεαροί δημιουργοί του Παναθηναϊκού μας δεν βασανίσθηκαν μ’ ατελείωτες συζητήσεις, ούτε και απησχόλησε η νομική πλευρά του ζητήματος. Εκείνο που γι’ αυτούς είχε σημασία ήταν πώς θα βάπτιζαν την ομάδα τους, την ομάδα της Αθήνας μας. Όλοι τους -αν και τόσο μικροί- εφλέγοντο από την ίδια μεγάλη πίστι και πεποίθησι. Ότι και τ’ όνομα της ομάδος τους θα πρέπει να είναι αθηναϊκό. Να μιλάη στην καρδιά του κάθε Αθηναίου και της κάθε Ατθίδας. Έτσι έδωσαν τ’ όνομα στην ομάδα τους ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ» (Λ. Πανουργιάς, 1955)».

Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει τα 108 χρόνια του μπαίνοντας δυναμικά στην ψηφιακή εποχή μέσα από τη δημιουργία του πλήρως αναμορφωμένου επίσημου website της ΠΑΕ www.pao.gr.

Χρόνια πολλά στον Παναθηναϊκό μας! Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος!