«Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός απέστειλε στη Super League μια πλήρη πρόταση με στόχευση την αναβάθμιση του πρωταθλήματος και την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα όλης της χώρας.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει πιστός στις θέσεις του, με το βλέμμα σταθερά στην αύξηση του ενδιαφέροντος που θα φέρει ξανά τον κόσμο στα γήπεδα, θα αυξήσει τα εμπορικά έσοδα των ομάδων και φυσικά θα συντελέσει στην άνοδο του ανταγωνισμού.

Η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνει:

–Τη διεξαγωγή Play offs με συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-4 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μετά το πέρας των 30 αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας, δημιουργείται ένας όμιλος με τις ομάδες να εκκινούν με τους βαθμούς που προκύπτουν από τη διαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσαν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δια δύο. Σε έξι αγωνιστικές με παιχνίδια εντός και εκτός έδρας, προκύπτει ο πρωταθλητής και οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

–Τη διεξαγωγή Play offs με συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-8 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η διαδικασία είναι ίδια με τα Playoffs που αναδεικνύουν τον πρωταθλητή, με τον πρώτο του μίνι πρωταθλήματος να κερδίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο (σε συνάρτηση βέβαια με την εξέλιξη στο Κύπελλο Ελλάδας).

–Τη διεξαγωγή Play out με συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν τις θέσεις 13-16 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η διαδικασία είναι ίδια με τα Playoffs, με τους πρώτους δύο της βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος να κερδίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία και τους άλλους δύο να υποβιβάζονται.

Η κατακόρυφη πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα επιβάλλει ως απόλυτη προτεραιότητα την άμεση ενεργοποίηση όλων όσοι συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League. Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός θεωρεί ότι οι αλλαγές πρέπει να αποφασισθούν τάχιστα και να εφαρμοστούν με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-17».