Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Βασίλης Κωνσταντίνου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει! Όποιος κι αν είναι αυτός που φοράει τη φανέλα και αγωνίζεται, όσο κι αν έχει μετρήσει σημάδια και πληγές τα τελευταία χρόνια, αυτός ο Σύλλογος είναι ο μεγαλύτερος , ο ιστορικότερος και ενδοξότερος της χώρας.

Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν και ας κοιτάξουμε πια στο μέλλον όλοι εμείς που αγαπάμε τον Παναθηναϊκό, όλοι εμείς που βάζουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από τον εαυτό μας, εμείς που τον πονάμε. Μία λέξη μας ταιριάζει τώρα και θα μας πάει μπροστά: ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Ο καθένας με τον τρόπο του. Εγώ είμαι εδώ για να παλέψω μαζί σας στην πιο δύσκολη στιγμή της ομάδας μας με τη μεγάλη τιμή που μου έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά και στο δύσκολο έργο που μου ανατέθηκε. Σας υπόσχομαι πως με τη στήριξή σας θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να βγούμε από το τούνελ όλοι μαζί σαν μια οικογένεια, την Παναθηναϊκή οικογένεια.

Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και θα πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και η λογική και από τους παίκτες και το αγωνιστικό team και από το φίλαθλο κόσμο, αλλά και από αυτούς που έχουν τη διάθεση, το όραμα και τη δυνατότητα να αναλάβουν να βοηθήσουν στην ιστορική πρωτοβουλία διάσωσης του Παναθηναϊκού».