Έντονο Παναθηναϊκό χρώμα είχε η 41η γιορτή του ΠΣΑΠΠ με την απονομή των βραβείων για τους καλύτερους της σεζόν 2021-22. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, που είχε ως αποκορύφωμα για το Τριφύλλι την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και την επιστροφή της ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης.

Παράλληλα, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος στην πρώτη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό αναδείχθηκε κορυφαίος ξένος παίκτης. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ψηφίστηκε και στην καλύτερη ενδεκάδα μαζί με τον Χουάνκαρ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος. Διπλή ήταν η διάκριση και για τον Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας και ταυτόχρονα ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα για την εξαιρετική παρουσία του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ «πράσινο» χρώμα είχε και το βραβείο του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή, το οποίο έλαβε ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ένα παιδί βγαλμένο απ’ τις ακαδημίες της ομάδας που πλέον έχει ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό.

Κατά τη βράβευσή του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των συνεργατών του αλλά και στους παίκτες του προκειμένου να αναδειχτεί η δουλειά του. «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠΠ και τους ποδοσφαιριστές που με την ψήφο τους με τίμησαν. Δεν τίμησαν μόνο εμένα αλλά τίμησαν και τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μου, τους συνεργάτες μου, οι οποίοι επί καθημερινής βάσης επιτελούν ένα πολύ μεγάλο έργο για να έχουν ό,τι χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν. Και φυσικά τους ποδοσφαιριστές μου, κάποιοι απ’ αυτούς βρίσκονται στην αίθουσα και χαίρομαι γιατί το αξίζουν, και όλους τους υπόλοιπους γιατί είναι οι κύριοι εκφραστές μιας ιδέας και μπορούν να αναδεικνύουν τη δουλειά ενός προπονητή» δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Και πρόσθεσε αναφορικά με τον ρόλο που έπαιξαν οι παίκτες του στην επιτυχία της ομάδας: «Αν εγώ στον Παναθηναϊκό δεν είχα ποδοσφαιριστές που είχαν τη διάθεση να εκπληρώσουν τους στόχους που είχαμε σαν ομάδα στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, δεν θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε. Άρα σημαντικό για όλους μας είναι να έχουμε ποδοσφαιριστές που έχουν στόχους, που θέλουν να πετύχουν, που θέλουν να αλλάξουν κάτι, που θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους σε μια ομάδα, κι έτσι τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα για εμάς».