Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για όλους μας, μια και μετά από δύο μήνες, θα είμαστε ξανά μαζί, ομάδα και φίλαθλοι στο γήπεδό μας, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με μία και μόνη επιδίωξη: να πετύχουμε το στόχο της επανόδου του Παναθηναϊκού μας εκεί που του αρμόζει, στην κορυφή!

Η επιστροφή των φιλάθλων μας στις εξέδρες της Λεωφόρου στο αποψινό παιχνίδι (8.30 μ.μ.) κόντρα στη Λαμία, θα πρέπει να γίνει όπως ακριβώς αρμόζουν οι περιστάσεις, ώστε οι ποδοσφαιριστές μας να έχουν μέχρι το τέλος της σεζόν το τεράστιο πλεονέκτημα της  ατμόσφαιρας που δημιουργείται στο σπίτι μας. Ο νέος νόμος είναι ιδιαίτερα αυστηρός, προβλέποντας «βαριές» ποινές για κάθε τι που ξεφεύγει από το φίλαθλο πλαίσιο. Οι ποινές αυτές είναι άμεσα εφαρμόσιμες και προβλέπουν μέχρι και εκ νέου απαγόρευση εισόδου των φιλάθλων στο γήπεδο.

Δεν πρέπει να δοθεί το παραμικρό δικαίωμα. Θα ήταν άδικο για την προσπάθεια της ομάδας (αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου) να στερηθεί τη δυνατότητα παρουσίας των φιλάθλων στα επόμενα καθοριστικά -για την επίτευξη των στόχων μας- παιχνίδια, επειδή κάποιος λειτούργησε απερίσκεπτα. Για να προστατεύσουμε την έδρα μας είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων.

Επομένως απόψε στη Λεωφόρο απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα -και φυσικά η ρίψη- πυρσών, κροτίδων, καπνογόνων, φωτοβολίδων και πάσης φύσεως βεγγαλικών. Απαγορεύεται, επίσης, η ρίψη μπουκαλιών και αντικειμένων, η χρήση λέιζερ, τα πανό με πολιτικά και υβριστικά μηνύματα. Ακόμα και ένα μεμονωμένο περιστατικό αρκεί για να κλείσει ξανά το γήπεδο στο αμέσως επόμενο εντός έδρας παιχνίδι.

Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 6 μ.μ. και λόγω των αυστηρών ελέγχων που θα διενεργηθούν, οι φίλαθλοι κάτοχοι εισιτηρίων της συγκεκριμένης αναμέτρησης, καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός, ταλαιπωρία και καθυστέρηση της πρόσβασης τους στις κερκίδες, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλότητα.

Με το νέο νόμο όποιος φίλαθλος δεν διαθέτει ονομαστικό εισιτήριο όχι απλά δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο, αλλά του επιβάλλεται και πρόστιμο 500 ευρώ από την Αστυνομία. Στον έλεγχο ταυτοπροσωπίας σε περίπτωση που βρεθεί φίλαθλος με εισιτήριο σε άλλο όνομα, τόσο ο κάτοχος, όσο κι ο δικαιούχος θα τιμωρούνται με πρόστιμο δεκαπλάσιο της αξίας του εκάστοτε εισιτηρίου, θα επιβάλλεται ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα, ενώ η ΠΑΕ θα τιμωρείται με κλείσιμο της θύρας, όπου έγινε η παράβαση.

Στο γήπεδο θα λειτουργούν έξι (6) σημεία προελέγχου για τον έλεγχο των εισιτηρίων και της ταυτοπροσωπίας.

Αναλυτικά οι προέλεγχοι έχουν ως εξής:

Προέλεγχος 1
Οδοί: Αρματολών και Κλεφτών & Παναθηναϊκού

Προέλεγχος 2
Οδοί: Φιλήμονος & Τσόχα

Προέλεγχος 3
Οδοί: Τσόχα & Π. Κυριακού (επί της Τσόχα)

Προέλεγχος 4
Οδοί: Π. Κυριακού & Τσόχα (επί της Π. Κυριακού)

Προέλεγχος 5
Οδοί: Π. Κυριακού & Λ. Αλεξάνδρας

Προέλεγχος 6
Οδοί: Παναθηναϊκού & Λ. Αλεξάνδρας

Ειδικότερα:

  • Οι κάτοχοι εισιτηρίων των θυρών 13-14 θα διέρχονται αποκλειστικά από τους Προελέγχους 1 & 6. 
  • Οι κάτοχοι εισιτηρίων των θυρών 8-9-10-11-12 θα διέρχονται από τους Προελέγχους 2 & 3.
  • Οι κάτοχοι εισιτηρίων των θυρών 6-7 θα διέρχονται από τους Προελέγχους 4 & 5.
  • Όσον αφορά τις θύρες 1-2-3-3Β-5 ο έλεγχος των φιλάθλων θα γίνεται αποκλειστικά στις θύρες.

O έλεγχος των φιλάθλων στα σημεία προελέγχων δεν ακυρώνει τον έλεγχο στις εισόδους των θυρών.

Με απόφαση της ελληνικής πολιτείας ο σωματικός έλεγχος των φιλάθλων στους προέλεγχους και κατά την είσοδο στις θύρες του γηπέδου θα γίνεται πλέον από την Ελληνική Αστυνομία και θα είναι εξονυχιστικός και ιδιαίτερα αυστηρός.

Στηρίζουμε τον Παναθηναϊκό μας μόνο με τη φωνή μας!