Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε σήμερα τον νέο προπονητή της ομάδας, Ντάνι Πογιάτος. Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Ισπανός τεχνικός εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος για την προοπτική του Τριφυλλιού και εξήγησε πως μόνο το όνομα του συλλόγου ήταν για εκείνον αρκετό προκειμένου να απαντήσει αμέσως θετικά στην πρόταση που του έγινε από τον Τσάβι Ρόκα. Ακόμα, επεσήμανε πως στόχος του είναι οι Πράσινοι να παίξουν ποδόσφαιρο κυριαρχίας και ξεκαθάρισε πως γνωρίζει καλά τι σημαίνει η λέξη “πίεση”.

Ο Ντάνι Πογιάτος ανέφερε αρχικά ότι «Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος και έχω την τύχη να έρθω στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Θα ήθελα να πω ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσω, να γνωρίσω τα πάντα, τους ποδοσφαιριστές και πάνω απ’ όλα να μπορέσω να τους βοηθήσω να γίνουν καλύτεροι. Έχω δει αρκετά πράγματα και αυτό αποτελεί για μένα ένα έξτρα κίνητρο. Να ευχαριστήσω και εσάς και τους φιλάθλους μας. Θα ήθελα ακόμα να ζητήσω λίγη υπομονή αλλά να μην έχουν καμία αμφιβολία πως θα κάνουμε μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν».

Σχετικά με τη φιλοσοφία του αλλά και τα συστήματα που συνηθίζει να προτιμά υποστήριξε ότι «Καταρχάς να σας πω ότι η φιλοσοφία μου είναι σαφής. Βασίζεται στην κατοχή της μπάλας και στην κυριαρχία που αποτελεί ένα πλεονέκτημα για τη στιγμή που δεν έχεις την κατοχή της μπάλας. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία που τη συζήτησα με τον κ. Τσάβι και με τον πρόεδρο και όλοι έχουμε συμφωνήσει στο θέμα αυτό».

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να συνεχίσει στο πρότζεκτ της εξέλιξης των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από την ακαδημία απάντησε ότι «Όπως σωστά είπατε πάντα ήμουν υπέρ του να βοηθώ τους νέους παίκτες να εξελιχθούν. Γνωρίζουμε το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν παίκτες καλοί, δεν θα σας πω ονόματα, πλάθοντας και εξελίσσοντάς τους σε λίγα χρόνια θα μπορούμε να κάνουμε μια εξαιρετική ομάδα με παίκτες από το “δικό μας” σπίτι».

Αναφορικά με τους λόγους που πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση των Πράσινων ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι «Ο Παναθηναϊκός. Αυτό, δεν χρειαζόταν κάτι άλλο. Παρακολουθούσα το ελληνικό ποδόσφαιρο από μακριά. Όταν ο κ. Ρόκα μου έκανε την πρόταση δεν το σκέφτηκα περισσότερο, μου είπε μόνο μια λέξη, Παναθηναϊκός».

Σχετικά με το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός τη νέα περίοδο αλλά και με το ποιοι θα είναι οι στόχοι της ομάδας ανέφερε ότι «Για αυτό το σκοπό ήρθα, για αυτό το σκοπό θα δουλέψουμε. Για να παρουσιάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα όσες δυσκολίες και αν έχουμε και να βάλουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει πάνω απ’ όλους. Για μένα, όπως είπα και πριν, το σημαντικότερο που έχω να πετύχω είναι οι νίκες. Το ποδόσφαιρο είναι η νίκη αλλά και πως να βλέπεις ότι θα κάνεις το καλύτερο. Θέλουμε ο κόσμος να είναι χαρούμενος με την ομάδα που θα δει. Να τους αφήνουμε κάτι από κάθε ματς. Κάθε παιχνίδι αποτελεί για εμάς μια εξέταση και εγώ τις δίνω σε κάθε ματς και θα μπορείτε να με αξιολογείτε».

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο Ντάνι Πογιάτος ρωτήθηκε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν έχει ενημερωθεί για αυτές ξεκαθαρίζοντας ότι «Λογικά δεν υπάρχει σύγκριση και ήθελα να σας πω ότι προπονώ εδώ και 26 χρόνια. Έχω ξεκινήσει από χαμηλά και η λέξη πίεση είναι κάτι που το γνωρίζω καλά. Δεν ξεκίνησα ως ποδοσφαιριστής αλλά σήμερα βρίσκομαι εδώ. Εσείς από τα Mέσα θα κάνετε τη δική σας δουλειά και εγώ τη δική μου. Nα κάνω τον Παναθηναϊκό ακόμα μεγαλύτερο. Αν δεν ένιωθα έτοιμος δεν θα ήμουν εδώ αλλά σπίτι μου».