Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και είχαν δυο ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ πριν το δεκάλεπτο, αρχικά στο 6’ με την κεφαλιά του Καρέλη και τρία λεπτά αργότερα ξανά με τον διεθνή επιθετικό να μην μπορεί να νικήσει τον Στεφανάκο, στην εξέλιξη της φάσης που ξεκίνησε από εξαιρετικό κατέβασμα της μπάλας και σουτ του Νίνη…

Το παιχνίδι ισορρόπησε στη συνέχεια, για να κλείσει με τους γηπεδούχους να κερδίζουν πέναλτι στο 40ο λεπτό, τον Στιλ να αποκρούει την εκτέλεση του Πάουλο αλλά τον Κάπελ να παίρνει το… ριμπάουντ και να κάνει το 1-0. Ενώ ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο Άγγλος τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του σκόρερ του Παναιτωλικού.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά εκείνος που έφτασε πρώτος με αξιώσεις στο γκολ, όταν στο 48’ ο Μπεργκ δεν κατάφερε προ κενής εστίας να στείλει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, μετά τη σέντρα του Νάνο από αριστερά. Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα, το «τριφύλλι» έφτασε στην ισοφάριση, με τον Καρέλη να εκμεταλλεύεται την ασίστ του Μπεργκ και να νικάει τον Στεφανάκο, για το 1-1!

Μάλιστα, ο σκόρερ του Παναθηναϊκού είχε δυο ακόμα καλές ευκαιρίες για να σκοράρει στο δίλεπτο 58’-60’, τις οποίες δεν αξιοποίησε ενώ από την πλευρά τους οι Αγρινιώτες απείλησαν με δυο σουτ των Κάπελ και Ουαρντά στο 65’ και στο 70’, τα οποία όμως απέκρουσε ο Στιλ.

Ο Πράνιτς… προειδοποίησε τον Παναιτωλικό, με το σουτ του από καλή θέση να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Στεφανάκου, για να έρθει ο Μπεργκ έξι λεπτά πριν τη λήξη και με πλασέ να νικήσει στο τετ α τετ τον αντίπαλο πορτιέρο διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας μας!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Κουτρομάνος, Μάκος (78’ Ρουσκουγέδα), Μάρκος Πάουλο (75’ Καμαρά), Μπεχαράνο, Κάπελ, Ουάρντα (86’ Βιγιαφάνιες), Μαρκόφσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός (74’ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (74’ Πέτριτς), Καρέλης (83’ Καλτσάς), Μπεργκ.