Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πιέσουν με το ξεκίνημα τον αντίπαλό τους, ωστόσο, με εξαίρεση ένα σουτ του Καρέλη έξω από την περιοχή στο 11’ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι στον αντίποδα… προειδοποίησαν στο ημίωρο, με τον Οικονόμου να αναγκάζει τον Στιλ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Για να φτάσουν στο 33ο λεπτό στο 1-0, με την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα και την λανθασμένη αντίδραση του Άγγλου τερματοφύλακα που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να καταλήξει τελικά στα δίχτυα του Παναθηναϊκού.

Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» ουσιαστικά έκανε αισθητή την παρουσία του στο τελευταίο 15λεπτο του ματς κι ενώ προηγουμένως ο Καλτσάς είδε το σουτ του στο 59’ να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παπαδόπουλου, ενώ στο 64ο λεπτό ο Μπουμάλ εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα πήρε πολλά φάλτσα, για να διώξει με γροθιές ο Στιλ, στην καλύτερη στιγμή του Πανιωνίου.

Η μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να ισοφαρίσει καταγράφηκε στο 75’, με ένα δυνατό, μακρινό σουτ του Ζέκα και τη μπάλα να… τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων!

Ένα λεπτό πριν τη λήξη, ο Ζέκα βρήκε με όμορφη πάσα τον Καλτσά, ο δεύτερος έκανε ένα ωραίο σουτ, με τον Παπαδόπουλο όμως να «απογειώνεται» στο «παραθυράκι» του και να διώχνει σε κόρνερ…

Ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων υπήρξε μια ακόμα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 1-1, όταν μετά από σέντρα του Πράνιτς, ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά αμαρκάριστος, αλλά η μπάλα πέρασε τελικά άουτ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (92’ Ανσαριφάρντ), Κόρμπος, Μπουμάλ (87’ Βιγιάλμπα), Χατζηισαϊας, Βλάχος, Ρισβάνης, Σιώπης, Καραμάνος (74’ Μητρόπουλος), Μασούρας.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Zέκα, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (46’ Μαρινάκης), Αμπέντ (68’ Νίνης), Πράνιτς, Πέτριτς (46’ Καλτσάς), Καρέλης, Μπεργκ.