Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα, με 1-0, στην άδεια Λεωφόρο, ωστόσο έχοντας για… μαξιλαράκι το 2-1 του πρώτου παιχνιδιού, ήταν τελικά εκείνος που κέρδισε και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας COSMOTE.

Χωρίς πολλές συγκινήσεις
Από την μια το προβάδισμα του «τριφυλλιού» από το 2-1 του πρώτου παιχνιδιού ανάμεσα στις δυο ομάδες, αλλά και από την άλλη πλευρά το αμυντικογενές 3-5-2 των Ηπειρωτών, είχαν σαν αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να μην γίνουν πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ…

Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 10’, όταν μετά από πλάγιο του Νάνο από τα αριστερά, ο Καλτσάς βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από έξοχη ενέργεια και σέντρα του Βέμερ, ο Κλωναρίδης δεν «έπιασε» καλά την κεφαλιά που επιχείρησε.

Ο ΠΑΣ είχε μια καλή στιγμή στο 14ο λεπτό, όταν μετά από κόρνερ του Ιλιτς ο αμαρκάριστος Μιχαήλ έκανε την κεφαλιά αλλά ήταν αδύναμη.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 32’ για να γίνει ξανά απειλητικός ο Παναθηναϊκός, με τον Κλωναρίδη να κάνει ένα συρτό σουτ, το οποίο όμως πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των Ιωαννίνων.

Ενώ η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτού ανήκε ξανά στους «πράσινους», όταν ο Μπεργκ έβγαλε τον Αμπέντ τετ α τετ με τον Βελλίδη, στο 41ο λεπτό, αλλά ο Αλγερινός μέσος καθυστέρησε να σουτάρει με αποτέλεσμα ο Ακόστα να προλάβει να κάνει την σωτήρια προβολή!

Βελτιώθηκε αλλά… καρδιοχτύπησε
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, πίεσε ψηλά για να πετύχει το γκολ που θα «καθάριζε» οριστικά την… μπουγάδα και στο 51’ θα μπορούσε να τα καταφέρει, όταν ο Βέμερ έδωσε στον Αμπέντ έξω από την περιοχή, εκείνος σούταρε με δύναμη αλλά ο Βελλίδης έδιωξε με το αριστερό του πόδι.

Μετά από δώδεκα λεπτά, οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, από τα δεξιά, με τον Καλτσά να γυρίζει τη μπάλα στον Μπεργκ, αλλά το πλασέ του Σουηδού επιθετικού να σταματάει πάνω στον Τζημόπουλο…

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ κατάφερε να διώξει σε κόρνερ και στην αμέσως επόμενη φάση, το σουτ του Ζέκα από πλάγια θέση και μέσα δεξιά, ενώ στο 69ο λεπτό, ο Στραματσόνι χρησιμοποίησε τους Λαγό και Πέτριτς αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα της ομάδας του από 4-3-3 σε 4-2-3-1.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 78’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, ο Κουτρουμπής βρήκε με κεφαλιά-πάσα τον Μπεργκ, ο οποίος σούταρε απευθείας αλλά… άστοχα.

Ενώ παρόμοια ήταν η κατάληξη και της προσπάθειας του Πέτριτς, στο 86’, που σούταρε έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.

Για να φτάσουμε στη φάση του τρίτου λεπτού των καθυστερήσεων και το 0-1, με τον Μανιά να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα από τα δεξιά και τον Φερφελή με τον ίδιο τρόπο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη!

Μάλιστα, στο 94’ ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κέρδισε φάουλ από τα αριστερά, ακολούθησε γέμισμα, με τον Σκόνδρα να κάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ και το ματς να λήγει με την επαναφορά της μπάλας…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Αμπέντ (69’ Λάγος), Λουντ, Καλτσάς, Κλωναρίδης (69’ Πέτριτς), Μπεργκ (80’ Μπουμάλ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Καρανίκας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (75’ Φερφελής), Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ακόστα, Ηλιάδης (52’ Γιάκος), Μανιάς, Ίλιτς (60’ Νικολιάς).