Συνέχεια στο νικηφόρο εκτός έδρας σερί του έδωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κέρδισε με 3-2 τον Πλατανιά στα Περιβόλια, για την 20η αγωνιστική στην Super League Ελλάδα, φτάνοντας τα τρία διαδοχικά «διπλά» στο Πρωτάθλημα.

Ο Καλτσάς με δυο γκολ, ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής από πλευράς «τριφυλλιού», ωστόσο η κατάκτηση των τριών βαθμών ήρθε σε συνδυασμό με τις απώλειες των Μπουμάλ και Τελάντερ, καθώς αμφότεροι τραυματίστηκαν σοβαρά μέσα στο ματς…

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πλέον 35 πόντους.

«Έσπασε» το… σερί
Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά, να «μπλοκάρουν» τον αντίπαλό τους και να απειλούν μόλις στο 9’, με τον Γουνδουλάκη να εκμεταλλεύεται ένα κακό διώξιμο της μπάλας, να σουτάρει και τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ, μετά από κόντρα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το «τριφύλλι» έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί, όταν ο Πέτριτς έβγαλε μια φοβερή μπαλιά στον Κλωναρίδη, εκείνος πέρασε και τον Σωτηρίου όμως το σουτ του με το δεξί σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Πλατανιά!

Στο 11’ ήταν η σειρά Κουλιμπαλί να χάσει μια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με το κοντινό σουτ του να περνάει άουτ, ενώ μετά από ένα λεπτό ο Μενδρινός εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Στιλ…

Παράλληλα, στο 20ο λεπτό, ο Μουνάφο βρήκε ωραία τον Αποστολόπουλο, ο οποίος έκανε την προσποίηση στον Πράνιτς, αλλά το σουτ από θέση μέσα δεξιά ήταν άστοχο, στην τελευταία αξιόλογη φάση από πλευράς Χανιωτών.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, «πάγωσε» τον ρυθμό και προσπάθησε να απειλήσει στο 31’, όταν ο Καλτσάς σέντραρε από δεξιά αλλά το κοντρόλ του Κλωναρίδη -που, όντας αμαρκάριστος, είχε μέτωπο στην εστία- ήταν κακό και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σταματώντας και το αρνητικό σερί που τους ήθελε να μην βάζουν γκολ στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων…

Πρωταγωνιστής ήταν ο Καλτσάς που εκμεταλλεύθηκε το λάθος γύρισμα του Γκνιάτιτς, έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, με πολύ ωραία προσποίηση «άδειασε» τον Σωτηρίου και πλάσαρε για το 0-1!

Γκολ και… τραυματισμός
Στην επανάληψη, η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Αντρέα Στραματσόνι με το… καλημέρα, καθώς ο Τελάντερ τραυματίστηκε στο 47’ και τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε τη θέση του στον Λουντ, με τον Παναθηναϊκό να έχει έκτοτε έναν στόπερ στη σύνθεσή του μέχρι και τη λήξη του ματς…

Ακόμα κι έτσι, στο 53’ οι «τριφυλλοφόροι» πήραν προβάδισμα νίκης, με τον Μέστο να κάνει σέντρα… ακριβείας, τον Καλτσά να μπαίνει ανάμεσα σε Σωτηρίου και Κουλιμπαλί και με κεφαλιά να πετυχαίνει το 0-2!

Μάλιστα, μετά από τέσσερα λεπτά θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, όταν βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Κλωναρίδη όμως να αστοχεί από καλή θέση. Γεγονός που επέτρεψε στον Πλατανιά να μειώσει το σκορ στο 62’, με τον Μιλούνοβιτς να συνεργάζεται με τον Γουνδουλάκη ο οποίος αφού πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Πράνιτς, νίκησε με πλασέ και τον Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 69ο λεπτό, όταν ο Μπουμάλ -που είχε μπει αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα- βρήκε με εξαιρετική μπαλιά στην «κόντρα» τον Κλωναρίδη, εκείνος σημάδεψε τη δεξιά γωνία του Σωτηρίου και με όμορφο πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του!

Ωστόσο, οι Κρητικοί δεν το έβαλαν κάτω και αφού προειδοποίησαν στο 72’, με τη σέντρα-σουτ από δεξιά του Μενδρινού, που έδωσε φάλτσα στη μπάλα και ανάγκασε τον Στιλ σε εντυπωσιακή επέμβαση, μείωσαν ξανά το σκορ ένα λεπτό αργότερα…

Όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού από αριστερά, ο Ράμος εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία της άμυνας του ΠΑΟ και με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 2-3. Ενώ λίγο έλειψε να φτάσουν και στην ισοφάριση στο 77ο λεπτό, με τον Μιλούνοβιτς να εκτελεί κόρνερ και τον Στιλ να διώχνει με δυσκολία στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Στραματσόνι έκανε και δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, με τον Μπουμάλ να δίνει τη θέση του στον Εβαντζελίστα στο 83’ και στο 88’ ο Παναθηναϊκός είχε την μεγάλη ευκαιρία να «τελειώσει» πρόωρα τον αγώνα, με τον Λουντ να βγαίνει τε α τετ με τον Σωτηρίου αλλά να πλασάρει άτσαλα, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν, Δημήτρης, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (82’ Ανγκούλο), Μουνάφο (57’ Μιλούνοβιτς), Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος (63’ Ντίνας), Ράμος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ (51’ Λουντ), Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν, Καλτσάς (68’ Μπουμάλ, 83’ λ.τ. Εβαντζελίστα), Πέτριτς, Αμπέντ, Κλωναρίδης.