Ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από τη νίκη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τρίτο διαδοχικό ματς στην Super League Ελλάδα, καθώς αυτή την φορά αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, σκοράροντας με το… καλημέρα σε αμφότερα τα ημίχρονα, ωστόσο δεν έδειξαν την απαιτούμενη ωριμότητα στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να δεχθούν δύο γκολ μέσα σε διάστημα 11 λεπτών και να χάσουν δυο βαθμούς που ήταν… δικοί τους.

Ο Μπεργκ επιβεβαίωσε την… αδυναμία του στους «ασπρόμαυρους» και με το όγδοο προσωπικό του τέρμα απέναντί τους ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος την πολύ ωραία ενέργεια του Βλαχοδήμου, στο 10ο λεπτό!

Μάλιστα, ο δεύτερος ήταν πρωταγωνιστής και στο 2-0 για τον Παναθηναϊκό, καθώς έπειτα από δική του ωραία κάθετη πάσα στο 51’ ο Καλτσάς βγήκε «φάτσα» με τον Βελλίδη και τον πλάσαρε στην κλειστή του γωνία, δείχνοντας να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη για την ομάδα του…

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βρήκε γρήγορα την απάντηση, μειώνοντας με το φοβερό μονοκόμματο σουτ πάνω στην κίνηση του Τσίμιροτ, πέντε λεπτά αργότερα. Ενώ κατάφερε να φτάσει και στην ισοφάριση, με τον… ξεχασμένο Πέλκα να σκοράρει με προβολή στο 67’.

Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Αντρέα Στραματσόνι προχώρησε στις αλλαγές των Εβαντζελίστα και Κλωναρίδη, αλλάζοντας ταυτόχρονα και το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2, ενώ αλλαγή διάταξης υπήρξε και στο τελευταίο 15λεπτο.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Χαρίση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά και το ντεμπούτο του Γιούρι Αλμέιδα Μαμούτε με τη φανέλα του «τριφυλλιού», που χρησιμοποιήθηκε επίσης ως αλλαγή.

Παναθηναϊκός: Στιλ ,Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Λαγός, Αμπέντ (76’ Μαμούτε), Λουντ, Καλτσάς (60’ Κλωναρίδης), Βλαχοδήμος (59’ Εβαντζελίστα), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Χατζηισαΐας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Λέοβατς (79′ Κοροβέσης), Μυστακίδης (84’ Άντονις), Πέλκας (93’ Σαμπο), Μακ.