Την πρώτη του βαθμολογική απώλεια στη Super League υπέστη ο Παναθηναϊκός, που έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» δικαιούνται να φωνάζουν για το κακώς ακυρωθέν τέρμα του Λουντ στο πρώτο ημίχρονο, με τον βοηθό Λάμπρου να υποδεικνύει λανθασμένα τον Μπεργκ οφσάιντ, που «σέρβιρε» το γκολ. Ενώ ο ίδιος πρωταγωνίστησε σε μια ακόμα φάση με τον Λουντ, σηκώνοντας ξανά λανθασμένα τη σημαία του, αυτή την φορά για τον Φινλανδό μέσο…

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τις προϋποθέσεις να σκοράρει, ειδικότερα στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, δεν τα κατάφερε όμως για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει. Στον αντίποδα, οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι διατήρησαν το μηδέν παθητικό για τρίτο σερί ματς στη Super League!

Σκόραρε αλλά…

Μετά από ένα… εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο, με φάσεις εκατέρωθεν, οι γηπεδούχοι φρόντισαν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους και, περιμένοντας στο δεύτερο μισό του γηπέδου, να απειλήσουν στην αντεπίθεση. Όπως και έκαναν, αλλά χωρίς να μπορέσουν να πετύχουν το… πολυπόθητο γι’ αυτούς γκολ.

Από την άλλη πλευρά, στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, έδειξε προβλήματα στην δημιουργία φάσεων από τα άκρα, ενώ ο Μπεργκ ήταν μάλλον «αποκομμένος». Με αποτέλεσμα μοναδική πηγή κινδύνου για την εστία του Παναιτωλικού να είναι ο Λουντ.

Ακόμα κι έτσι, πάντως, ο διεθνής μέσος έφτασε μια φορά σε… θέση βολής, ενώ άλλη μια έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα στο ίδιο διάστημα. Ωστόσο, ο βοηθός του διαιτητή Κομίνη είχε -όπως προείπαμε- διαφορετική άποψη και το 0-1 δεν καταλογίστηκε… ποτέ!

«Στοπ» από Κυριακίδη

Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την πίεσή του και να φτιάχνει επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Κυριακίδη, ειδικότερα από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα κι έπειτα. Όλες, όμως, τις φορές, ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού κατάφερε να βγει νικητής, διατηρώντας την εστία του απαραβίαστη…

Ο Λουντ ήταν και πάλι μέσα στις περισσότερες φάσεις για γκολ από πλευράς Παναθηναϊκού, μέχρι που αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του, ενώ λίγο έλειψε ο Βιγιαφάνιες να… πληγώσει την πρώην ομάδα του -δύο λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση- αλλά τον πρόλαβε ο Ροντρίγκεζ.

Κάπως έτσι και αφού οι Αγρινιώτες δεν μπόρεσαν να φανούν περαιτέρω απειλητικοί για τον Στιλ, μένοντας από δυνάμεις με την πάροδο του χρόνου, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκεζ, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο, Κλέσιο (82’ Ρότσα), Ουάρντα (70’ Μουνιός), Φερέιρα (69’ Μαρκόφσκι), Τομάνε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ, Κουλιμπαλί, Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο (82’ Ρινάλντι), Λουντ (74’ Εμποκού), Γουακάσο (65’ Βιγιαφάνιες), Μπεργκ.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι: