Την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League συνεχίζει να απολαμβάνει ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε με 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την έκτη αγωνιστική του ελληνικού Πρωταθλήματος!

Η… ειδοποιός διαφορά για τους «πράσινους» είναι πως, μετά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, φιγουράρουν πλέον μόνοι τους στην κορυφή. Κάτι που έχει να συμβεί τεσσεράμισι χρόνια και συγκεκριμένα από τη σεζόν 2011-12.

Ο Λεντέσμα αποδείχτηκε… λίρα εκατό από την άσπρη βούλα σε δυο περιπτώσεις, ο Μπεργκ σκόραρε για έκτο συνεχόμενο εντός έδρας ματς Πρωταθλήματος του Παναθηναϊκού, ενώ στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και το ντεμπούτο του Ρέις με τη φανέλα του «τριφυλλιού», έστω κι αν αυτό σήμανε ταυτόχρονα τον τραυματισμό του Κουλιμπαλί…

Και… λίγα ήταν

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν έδειξε να πτοείται από την κούραση που (ενδεχομένως να) είχαν οι παίκτες του, λόγω του πρόσφατου ματς με τη Θέλτα Βίγκο αλλά αντιθέτως ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Αφού με ασφυκτική πίεση, καλή κυκλοφορία και συνεχείς πλαγιοκοπήσεις δεν απειλήθηκαν, πρακτικά, καθόλου.

Παράλληλα, το γκολ από τα… αποδυτήρια του Μπεργκ βοήθησε ως προς αυτή την κατεύθυνση τους «τριφυλλοφόρους» και είναι χαρακτηριστικό πως θα μπορούσαν να σκοράρουν τουλάχιστον σε άλλες δυο περιπτώσεις, με τους Μπεργκ και Βιγιαφάνιες…

Τελικά, το… πολυπόθητο τέρμα ήρθε από το πέναλτι που κέρδισε ο Βιγιαφάνιες και μετέτρεψε σε γκολ ο Λεντέσμα, λίγο πριν την ανάπαυλα που βρήκε τις δυο ομάδες να έχουν κατοχή μπάλας 68%-32% και 9-2 τελικές προσπάθειες σε αυτό το διάστημα!

Για λίγο «θρίλερ»

Στην επανάληψη, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε απελευθερωμένος από το άγχος και προσπάθησε να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι, παρά την αποβολή του Φαρίνα με απευθείας κόκκινη κάρτα, στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στάθηκαν και τυχεροί οι Αρκάδες, πάντως, αφού ο Μπεργκ έχασε μια καλή ευκαιρία, ενώ ο Ιμπάρμπο… σταματήθηκε από το δοκάρι του Κοσίτσκι, με αποτέλεσμα να πετύχουν το στόχο τους, χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Ιωαννίδη, στο καλό τους διάστημα στο ματς.

Ο Ζέκα -με απίστευτη ενέργεια- τους στέρησε τη δυνατότητα να κάνουν το 2-2 και τελικά ο Παναθηναϊκός, που στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα πήρε ξανά τον έλεγχο του παιχνιδιού και τελικά «σφράγισε» την κατάκτηση των τριών βαθμών με νέο χτύπημα πέναλτι από τα πόδια του Λεντέσμα…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Κουλιμπαλί (11’ Ρέις), Κουτρουμπής, Ιβανόφ (70’ Μολέντο), Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο (77’ Εμποκού), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίτσκι, Σίλβα, Μπέρτος, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Χαμντανί, Καλτσάς (61’ Στανισάβλιεβιτς), Φαρίνα, Μάσα (46’ Τσιλιανίδης), Ιωαννίδης (75’ Γκοντό).

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι: