Την πρώτη του ήττα στη φετινή Super League γνώρισε ο Παναθηναϊκός, που έχασε με 2-1 από την Ξάνθη, μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Αποτέλεσμα το οποίο έριξε τους «πράσινους» από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ταυτόχρονα αυτή ήταν και η πρώτη νίκη των ακριτών στη Super League για φέτος. Μια νίκη που «σφραγίστηκε» από δυο εντυπωσιακά τέρματα, με τους Ντε Λούκας και Βασιλακάκη να… συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο!

Ωστόσο, πρωταρχική αιτία της απώλειας των τριών βαθμών και της πρώτης θέσης δεν ήταν άλλη από την κακή απόδοση που είχαν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Μένοντας μακριά από τα στάνταρ τους και δείχνοντας «βραχυκυκλωμένοι» από την τακτική του αντιπάλου τους…

Από το… πουθενά

Στο πρώτο ημίχρονο, το «τριφύλλι» μπήκε πιο δυνατά, έχοντας την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά δεν μπόρεσε να «φτιάξει» επικίνδυνες φάσεις μπροστά από την εστία του Ζίφκοβιτς με εξαίρεση μια κεφαλιά του Σάμπα, πριν το 20λεπτο.

Στον αντίποδα, η Ξάνθη ήταν συγκεντρωμένη στο πως δεν θα δεχθεί ευκαιρίες στα καρέ της και παράλληλα να απειλήσει τον αντίπαλό της σε κάποια αντεπίθεση. Το πρώτο το κατάφερε, το δεύτερο… παραλίγο, σε μια «κόντρα» με τον Γιουνές, μετά το ημίωρο.

Στο μεσοδιάστημα, όμως, βρήκε… ανέλπιστα το γκολ που έψαχνε, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Λούκας από πλάγια δεξιά θέση, να βάζει επιπλέον πίεση στον Παναθηναϊκό…

«Ξύπνησε» αλλά…

Στην επανάληψη, ο Αντρέα Στραματσόνι έβαλε άμεσα στο γήπεδο τον Λέτο, αλλάζοντας ταυτόχρονα το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2 με ρόμβο, προκειμένου να έχει ένα «στήριγμα» ο Μπεργκ.

Μάλιστα, ο Αργεντινός άσος φρόντισε να… δικαιώσει τις προσδοκίες, πετυχαίνοντας με το αριστερό -μετά από ωραία συνεργασία των Μπεργκ και Μέστο- το 1-1, λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού!

Το μομέντουμ ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού, όμως, οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι την «απάντηση», αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βασιλακάκης με απίστευτο βολέ φρόντισε να… παγώσει τη Λεωφόρο, πετυχαίνοντας το 1-2.

Η συνέχεια ήταν μεν ένας μονόλογος των «τριφυλλοφόρων», ωστόσο ούτε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεντέσμα, ούτε το δυνατό σουτ του Εμποκού αλλά ούτε και η κεφαλιά του Μπεργκ στις καθυστερήσεις, άλλαξαν τελικά το αποτέλεσμα της αναμέτρησης…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μέστο, Σάμπα, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα (91’ Ρινάλντι), Λουντ (69’ Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο (46’ Λέτο), Μπεργκ.

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Χατζητερζόγλου (54’ Νιέτο), Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καμαρά, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (67’ Λάζιτς).

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το παιχνίδι: