Σε έναν αγώνα που θα θυμόμαστε περισσότερο για τα σκληρά μαρκαρίσματα και τις αψιμαχίες των ποδοσφαιριστών παρά για τις αμιγώς ποδοσφαιρικές του στιγμές, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος, 0-0 με τη Λάρισα στην AEL FC Arena, στον τελευταίο αγώνα του για το 2016, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Το παιχνίδι δεν απέκτησε ουσιαστικά ποτέ ρυθμό και είναι ενδεικτικό ότι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε καμιά φάση πραγματικά απειλητική για τους δύο τερματοφύλακες οι οποίοι δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Κυριαρχούσαν οι σκληρές μονομαχίες, τα πολλά φάουλ και τα αλλεπάλληλα λάθη εκατέρωθεν.

Γεγονός βέβαια είναι ότι επί της ουσίας το θέαμα και η ποιότητα του παιχνιδιού δεν βελτιώθηκαν ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος του αγώνα, απλά προέκυψαν τουλάχιστον κάποιες φάσεις αυξάνοντας κάπως το δείκτη ενδιαφέροντος. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυναμικά και κατάφεραν να ολοκληρώσουν κάποιες επιθέσεις κυρίως μέχρι το 65’ χωρίς όμως να βρίσκουν στόχο. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, καθώς δεν έβρισκε τον τρόπο να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή των γηπεδούχων. Αυτό άλλαξε ελαφρά στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, μετά την είσοδο του Παναγιώτη Βλαχοδήμου και του Σεμπάστιαν Λέτο στον αγωνιστικό χώρο. Οι δυο τους βρήκαν κάποιους χώρους και κάποιες καλές συνεργασίες με τον Μπεργκ και ο Παναθηναϊκός έγινε για πρώτη φορά απειλητικός.

Ηταν ωστόσο μάλλον αργά και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν ο Ζέκα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 81’ για χτύπημα εκτός φάσης αφήνοντας την ομάδα με 10. Παρά ταύτα, ο Παναθηναϊκός έχασε την καλύτερή του ευκαιρία στο 92’ παίζοντας με παίκτη λιγότερο, όταν από ενέργεια του Βλαχοδήμου ο Λέτο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής για να διώξει σε κόρνερ ο Ξενοδόχοβ. Τελικά, το 0-0 παρέμεινε αφήνοντας τους «πράσινους» ακόμα πιο πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας (87’ Λαμπρόπουλος), Φάρκας, Μονιάκης, Αναστασόπουλος (83’ Ποτουρίδης), Φατιόν, Ντοντό, Καπός (74’ Γιοβάνοβιτς), Ναζλίδης, Ντέλετιτς.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Ο., Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες (84’ Μέστο), Μπουμάλ (58’ Βλαχοδήμος Π.), Εμποκού (65’ Λέτο), Μπεργκ.