Ακριβά πλήρωσε τα λάθη του ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του παιχνίδι στον έβδομο όμιλο του Europa League, καθώς λόγω… αυτών ήταν που έχασε με 1-2 από τον Άγιαξ, στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Μάλιστα, πέραν των τριών βαθμών, το «τριφύλλι»… έχασε για το επόμενο ματς στη διοργάνωση με τη Θέλτα Βίγκο τόσο τον Ιβάν Ιβανόφ όσο και τον Μουμπάρακ Γουακάσο, αφού αμφότεροι αποβλήθηκαν με κόκκινες κάρτες…

Ειδική μνείας χρίζει και ο Μάρκους Μπεργκ, όχι μόνο λόγω του γκολ που πέτυχε αλλά και της 50ης εμφάνισής του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα με όλες τις ομάδες όπου έχει αγωνιστεί. Όπως επίσης και το ότι, κόντρα στον «Αίαντα», έκανε το ντεμπούτο του για την ομάδα μας ο Κρίστοφερ Σάμπα, που μπήκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση!

Καλύτερος αλλά… αυτόχειρας

Αναφορικά με το παιχνίδι, τώρα, ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε τον Άγιαξ και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 5’ με τον… συνήθη ύποπτο Μπεργκ να σκοράρει εκ νέου απέναντι σε Ολλανδούς, μετά το τέρμα που πέτυχε στο Σουηδία-Ολλανδία, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στη… φλεγόμενη Λεωφόρο!

Μάλιστα, μέχρι το ημίωρο όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά με την κατοχή της μπάλας δική τους και ηρεμία στο παιχνίδι τους οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να βάλουν ένα ακόμα γκολ κι έδειξαν ότι θα έφταναν στην ανάπαυλα προηγούμενοι.

Ωστόσο, στα τελευταία 15 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν αρκετά μέτρα, φρόντισαν να «φορτώσουν» την αριστερή πλευρά τους και εκμεταλλευόμενοι το πρώτο λάθος του Ιβανόφ, να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Τραορέ. Ενώ θα μπορούσαν να κάνουν και την ανατροπή, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου…

Στο ίδιο έργο θεατές…

Στην επανάληψη, τα προβλήματα έγιναν ακόμα περισσότερα για τον Παναθηναϊκό, αφού τα λάθη όχι μόνο επαναλήφθηκαν αλλά αυτή την φορά το έργο των «τριφυλλιφόρων» έγινε δυσκολότερο και από τις δυο αποβολές που είχαν εναντίον τους…

Έστω και σε… δεύτερο χρόνο, ο Άγιαξ πήρε το προβάδισμα, από το «δώρο» του Μέστο και το πέναλτι πάνω στον Ντάικς το οποίο δεν μετέτρεψε σε γκολ ο Κλάασεν αλλά ο Ρίντεβαλντ στην επαναφορά της μπάλας από την απόκρουση του Στιλ, μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού!

Η αποβολή του Ιβανόφ δυο λεπτά αργότερα κι ενώ είχε προηγηθεί η αλλαγή του Κουτρουμπή, άλλαξε το μομέντουμ ενώ ταυτόχρονα «ανάγκασε» τον Αντρέα Στραματσόνι να βάλει και τον Σάμπα στο παιχνίδι, για να παίξει δεύτερος στόπερ δίπλα στον Μολέντο.

Ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να «σώσει» τον ένα βαθμό έστω αν ο Μολέντο ήταν λίγο πιο ψύχραιμος, στις καθυστερήσεις. Κι ενώ είχε προηγηθεί η δεύτερη αποβολή, με απευθείας κόκκινη κάρτα, του Γουακάσο.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής (68’ Βιγιαφάνιες), Μολέντο, Ιβανόφ, Χουλτ, Λεντέσμα (65’ Λέτο), Ζέκα, Λουντ (73’ Σάμπα), Γουακάσο, Μπεργκ.

Αγιαξ: Ονάνα, Φίργκεφερ, Σάντσες, Φέλτμαν, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Κλάασεν (90’ Σόνε), Γκουντέλι, Ζίγεχ, Γιούνες (86’ Σιντγκράβεν), Τραορέ (72’ Ντόλμπεργκ).