Με μια ακόμη ήττα, την 3η σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες και την 5η σε συνολικά 6 αγώνες ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός την παρουσία του στη φάση των ομίλων του Europa League, χάνοντας από τη Θέλτα με 0-2 στην τελευταία αγωνιστική. Η νίκη αυτή έδωσε την πρόκριση στους Ισπανούς, σε συνδυασμό με το ισόπαλο 1-1 του αγώνα Σταντάρ Λιέγης – Αμστερνταμ. Πρώτοι στον όμιλο οι Ολλανδοί.

Μέσα σε ένα λεπτό, το 4ο της αναμέτρησης, διαμορφώθηκαν οι ισορροπίες που ουσιαστικά καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την πορεία και τη φυσιογνωμία της αναμέτρησης. Ο Λαουτάρο Ρινάλντι απέτυχε να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων με προβολή από κοντά, ενώ αμέσως μετά ο Γκιντέτι εκμεταλλεύτηκε σέντρα από δεξιά και αδράνεια του κέντρου της άμυνας για να «εκτελέσει» από κοντά το Στιλ. Το 0-1 άλλαξε έβαλε τους φιλοξενούμενους σε θέση «οδηγού» της αναμέτρησης, η οποία κύλισε εν πολλοίς στους δικούς τους ρυθμούς. Η Θέλτα έχοντας το προβάδισμα και το βαθμολογικό κίνητρο για τη νίκη κατάφερε να ελέγξει τη συνέχεια της αναμέτρησης. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς απειλή εκ μέρους του Παναθηναϊκού και με τη Θέλτα να δείχνει άνετη με το προβάδισμά της.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ουσιαστικά και παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγές κυρίως επιθετικών ποδοσφαιριστών δεν κατάφερε να προβληματίσει πραγματικά την άμυνα των Ισπανών, οι οποίοι ήταν φανερό ότι παρότι είχαν… ρίξει ταχύτητα, μπορούσαν να φτάσουν με μεγαλύτερη ευκολία στην περιοχή των γηπεδούχων και να απειλήσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, στο 76’ ο Μολέδο ανάτρεψε τον Γκιντέτι, ο Ορεγιάνα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Στο διάστημα που απέμενε δεν άλλαξε τίποτα στην εικόνα του αγώνα και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους ποδοσφαιριστές της Θέλτα να πανηγυρίζουν εντός αγωνιστικού χώρου τη νίκη που σήμανε και την πρόκρισή τους στη φάση των «32» του Europa League.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ (82΄Κουτρουμπής), Εμποκού, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες (70’ Λέτο), Ρινάλντι (60’ Ιμπάρμπο).

Θέλτα: Ρουμπέν Μπλάνκο, Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Γιόνι, Ραντόγια, Βας (63’ Ντίας), Ερνάντες, Μπονγκοντά, Ορεγιάνα (83’ Σίστο), Γκιντέτι (90’ Σέρχι Γκόμεθ).