Επεκτείνοντας το σερί των κακών εμφανίσεων και των αρνητικών αποτελεσμάτων, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για μια ακόμα φορά, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό το αποτέλεσμα φέρνει την ομάδα σε δύσκολη θέση αναφορικά με τη συνέχειά της στο θεσμό καθώς πλέον δεν κρατά την τύχη της στα χέρια της και μπορεί να μείνει εκτός ακόμη κι αν νικήσει στον τελευταίο αγώνα του ομίλου.

Η εικόνα του αγώνα καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την έντονη βροχόπτωση και την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που συνδυαστικά δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Παρά ταύτα και σε αντίθεση με αρκετά από τα προηγούμενα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά επιθετικός και κυριαρχούσε στο γήπεδο φτάνοντας στην περιοχή των γηπεδούχων με σχετική ευκολία. Κύριος εκφραστής αυτής της επιθετικότητας ήταν ο Μάρκους Μπεργκ ο οποίος μετά από ένα δοκάρι κι ένα χαμένο τετ-α-τετ άνοιξε το σκορ στο 31 με πλασέ εντός περιοχής.

«Εξαφάνιση» και ανατροπή

Η εικόνα αυτή ανατράπηκε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έπαψε να απειλεί, οι γηπεδούχοι μπήκαν σε θέση «οδηγού» της αναμέτρησης, είχαν την κατοχή της μπάλας και παρά το γεγονός ότι δεν απειλούσαν με ευκαιρίες έφταναν εύκολα γύρω από την περιοχή του «τριφυλλιού». Σε αυτό το «σκηνικό» ένα λάθος γύρισμα του Κουλιμπαλί οδήγησε σε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χαντί στο 70’. Ένα λεπτό αργότερα ο Εμποκού εξαπέλυσε δυνατό σουτ μετά από ατομική ενέργεια αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων σε δύσκολη επέμβαση, αλλά αυτή η προσπάθεια δεν είχε συνέχεια. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν καταφέρνοντας στο 79’ την πλήρη ανατροπή με τον Ογκμποε να βρίσκεται ξεχασμένος στην πλάτη της άμυνας, να προλαβαίνει τον Κοτσόλη και να πλασάρει για να διαμορφώσει το τελικό σκορ. Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να αντιδράσουν με συνέπεια την οδυνηρή ήττα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ: Δαύκος, Νάστος, Μιλοσάβλιεφ (86’ Κιάσσος), Όστοϊτς, Βουό (91′ Ροβίθης), Χαντί, Μίκιτς, Μπουρσέλης (65’ Όγκμποε), Κομεσίδης, Αντούκορ, Βαλλιάνος.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78’ Βιγιαφάνιες), Ρέις (70’ Ρινάλντι), Ζέκα, Εμποκού, Λουντ, Ιμπάρμπο (56’ Χουλτ), Μπεργκ.