Την ήττα σχεδόν με κάτω τα χέρια γνώρισε ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας από τον Πλατανιά που χάρη σε ένα γκολ του Μπανανά κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα που ολοκλήρωσε την (εξ αναβολής) πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος αφήνοντας τους «πράσινους» στους 22 βαθμούς και την τρίτη θέση και αυξάνοντας στους 12 την απόστασή τους από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ενδεικτικό της κάκιστης απόδοσης των φιλοξενούμενων είναι το γεγονός ότι κατάφεραν να απειλήσουν για πρώτη φορά (με τον Μπεργκ από εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφένιες) μόλις στο 43’, ενώ η παρουσία τους στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή πρακτικά ανύπαρκτη. Οι γηπεδούχοι είχαν ανασταλτικό προσανατολισμό στο παιχνίδι τους και δεν δημιούργησαν πολλές φάσεις στην εστία του Βλαχοδήμου, ήταν όμως πρώτοι σε όλες τις μονομαχίες, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κέρδιζαν εύκολα μέτρα και δεν απειλούνταν καθόλου από τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε ουσιαστικά παθητικό ρόλο σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο.

Επί της ουσίας πάνω σε αυτόν τον «καμβά» εκτυλίχθηκε και η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον δεύτερο ρόλο στην αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ. Η διαφορά ήταν ότι οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων χωρίς όμως να τα καταφέρνουν. Ο Μπουμάλ έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς νικήθηκε από τον Σωτηρίου σε σουτ μέσα από την περιοχή στο 55’, ο Τελάντερ περισσότερο απέκρουσε παρά σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής στο 63’ και δυο λεπτά αργότερα ο Μπεργκ δεν εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Λέτο αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Αντίθετα ο Πλατανιάς εξαργύρωσε την υπεροχή του στο 74’ όταν ο Μπανανά εκμεταλλεύθηκε λάθος απόκρουση του Τελάντερ και αδράνεια της άμυνας και πλάσαρε εύστοχα από πολύ κοντά.

Το 1-0 δεν άλλαξε στα 20 λεπτά που ακολούθησαν παρά τις επιθετικογενείς προσθήκες των Βλαχοδήμου και Ρινάλντι και καθώς ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε καν να επιβληθεί στους γηπεδούχους και να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Ετσι ο Πλατανιάς πήρε μια δίκαιη όσο και πολύτιμη βαθμολογικά νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Στάθης, Μπανανά, Κάργας, Πριντέτα, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς (34’ Μενδρινός), Μουνάφο, Ντεβέσα (69’ Ντίνας), Μανούσος (89′ Γιορέντε), Γιακουμάκης

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Ο., Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Χουλτ, Ρέις (58’ Λέτο), Κουρμπέλης, Μπουμάλ (81’ Ρινάλντι), Βιγιαφάνιες, Λουντ (75’ Βλαχοδήμος Π.), Μπεργκ.