Ισοπεδωτικός ο Παναθηναϊκός, επιβλήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο του Αστέρα εκτός έδρας και κέρδισε με 5-0 χάνοντας ευκαιρίες για ακόμα ευρύτερο σκορ, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Θ. Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Οι «πράσινοι» μπήκαν στο παιχνίδι πολύ δυνατά και σ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν καταιγιστικοί. Εδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς, χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Μπεργκ στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο 9’ όμως το σκορ ήταν ήδη 0-2 με σκόρερ τον Κλωναρίδη (7’) και τον Σουηδό επιθετικό (9’), ενώ ήταν φανερό πως η άμυνα των γηπεδούχων δεν μπορούσε να ελέγξει με κανέναν τρόπο την επιθετικότητα του Παναθηναϊκού. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης, αλλά άφησε στην προσπάθειά του αυτή χώρους, τους οποίους οι Εμποκού, Μπουμάλ, Κλωναρίδης και Μπεργκ εκμεταλλεύονταν δημιουργώντας ευκαιρίες σχεδόν σε κάθε αντεπίθεση. Ο Μολέδο πήρε σειρά στο σκοράρισμα στο 30’ με κεφαλιά έπειτα από φάουλ που εκτέλεσε ο Εμποκού, ενώ ο Κογκολέζος ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε το σκορ του ημιχρόνου 4-0, με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή. Όσο εντυπωσιακό και να είναι το σκορ αυτό, η εικόνα του παιχνιδιού και οι χαμένες ευκαιρίες του «τριφυλλιού» το δικαιολογούσαν απόλυτα.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ουσιαστικά, με τον Αστέρα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει την μπάλα αρκετά ώστε να δημιουργήσει καταστάσεις και τον Παναθηναϊκό να ελέγχει με χαρακτηριστική αναμέτρηση, βγάζοντας συχνά αντεπιθέσεις όποτε οι γηπεδούχοι ανέβαιναν ψηλά στο γήπεδο. Ο ρυθμός του πρώτου μέρους βέβαια δεν θα μπορούσε να διατηρηθεί, έτσι και οι ευκαιρίες ήταν λιγότερες χωρίς ωστόσο να εκλείψουν. Χαρακτηριστικότερη όλων σε αυτό το διάστημα το χαμένο τετ-α-τετ του Μπεργκ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Ολιβιέ Μπουμάλ στο 83’, ολοκληρώνοντας το θρίαμβο της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη που πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της (δεύτερη για το Πρωτάθλημα) και σίγουρα πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφήνοντας υποσχέσεις για ανάλογη συνέχεια.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Δημούτσος, Χαμντανί (21’ Γικαϊντούτσικ), Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Μάσα (65’ Ιγκόρ), Φαρίνια (46’ Τσιλιανίδης), Μανιάς

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος Οδ., Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ζέκα, Κουρμπέλης (81’ Ρέις), Μπουμάλ, Εμποκού (46’ Βλαχοδήμος Π.), Κλωναρίδης (73’ Πίσπας), Μπεργκ