Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο σκόρερ του γκολ που έκρινε την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, με τους γηπεδούχους καθολικά ανώτερους σε όλους τους τομείς, στον αγώνα που διεξήχθη στο «Απ. Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της διεξαγωγής της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός επέβαλε το ρυθμό του και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στριμώχνοντας τον αντίπαλό του στην περιοχή του και προσπαθώντας να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει τις καταστάσεις που θα του επέτρεπαν να ανοίξει το σκορ. Αυτό συνέβη αρκετά γρήγορα, με τον Μάρκους Μπεργκ να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ, έπειτα από ωραία ομαδική προσπάθεια και απόκρουση του Καπίνο στην προσπάθεια του Κλωναρίδη σε πρώτο χρόνο. Το γκολ αυτό έβαλε τους «πράσινους» στη θέση του οδηγού και τους τόνωσε την αυτοπεποίθηση, ενώ ο φιλοξενούμενος αδυνατούσε να αντιδράσει. Λίγο αργότερα ο Κλωναρίδης αστόχησε εξ επαφής, ενώ οι επιθέσεις έρχονταν κατά κύματα κυρίως από την πλευρά του Κουλιμπαλί. Ο Παναθηναϊκός απείλησε και με απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Εμποκού, αλλά ο Καπίνο προστάτεψε την εστία του από τη δεύτερη παραβίαση.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε διαφορετική μορφή καθώς ο Παναθηναϊκός έδειχνε να δημιουργεί ευκαιρίες με μεγάλη ευκολία απέναντι σε έναν αντίπαλο που εμφάνιζε προβληματική ανασταλτική λειτουργία και ήταν πρακτικά ακίνδυνος επιθετικά, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλες τις γραμμές. Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών ωστόσο, με κύριο εκφραστή τον Εμποκού, συνεχίστηκε και αποτέλεσε τον αποκλειστικό σχεδόν λόγο, από κοινού με κάποιες δύσκολες αποκρούσεις του Καπίνο, για τον οποίο το σκορ δεν πήρε ευρύτερες διαστάσεις. Το τελικό 1-0 έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνέχισε το σερί των επιτυχιών εντός έδρας και πηγαίνει στη διακοπή του Πρωταθλήματος, έχοντας μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Ο., Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (77′ Λουντ), Κουρμπέλης, Ζέκα, Εμποκού (86’ Μπουμάλ), Κλωναρίδης (77′ Λέτο), Μπεργκ

Ολυμπιακός:Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μαρτίνς (57’ Ανδρουτσος) , Ελιουνούσι (81′ Καρντόσο), Ντομίνγκες (63΄Φορτούνης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ