Σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε το «μαγικό» άγγιγμα του πρώτου σκόρερ του Πρωταθλήματος στο 90’ για να επικρατήσει της ΑΕΚ με 3-2, στον αγώνα που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ για την 26η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League.

Η εικόνα του αγώνα κυρίως στο πρώτο του μέρος δεν πρόδιδε τέτοια… δραματική εξέλιξη, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν καθολικά ανώτερος του αντιπάλου του από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. «Προειδοποίησε» νωρίς με τον Βιγιαφάνιες και τον Κλωναρίδη και γενικά κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, ανοίγοντας με σχετική ευκολία την άμυνα της ΑΕΚ, την οποία πίεζε ψηλά, ενώ δεν της επέτρεπε να μεταφέρει την μπάλα κοντά στα «πράσινα» καρέ. Μέσα σε 3 λεπτά, στο διάστημα 24’-27’, η εικόνα αυτή μετατράπηκε σε σοβαρό προβάδισμα καθώς Κλωναρίδης και Μπεργκ έκαναν το 2-0 εκμεταλλευόμενοι εξαιρετικές δημιουργίες και αντίστοιχες κάθετες του Βιγιαφάνιες που έφεραν ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και τους δύο επιθετικούς του Παναθηναϊκού σε θέσεις βολής. Το μοτίβο της αναμέτρησης δεν άλλαξε και πριν την ανάπαυλα το «τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει διευρύνει το προβάδισμά του, αλλά το πλασέ του Βιγιαφάνιες εξ επαφής στο 42’ – στη σημαντικότερη φάση – που δημιουργήθηκε μετά το 2-0 αποκρούστηκε από τον Μπάρκα.

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε άρδην στην επανάληψη με την είσοδο Χριστοδουλόπουλου και Πέκχαρτ και την αγωνιστική «καθίζηση» του Παναθηναϊκού που έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βρίσκονται συχνά γύρω από την περιοχή του Βλαχοδήμου. Ο Χριστοδουλόπουλος απείλησε με σουτ δύο φορές πριν εκτελέσει εύστοχα πέναλτι – το οποίο καταλογίστηκε λανθασμένα εις βάρος του Βιγιαφάνιες – για το 2-1. Η μείωση του σκορ έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ που κατάφερε να ισοφαρίσει στο 77’ με τον Πέκχαρτ μετά από πάσα του Χριστοδουλόπουλου. Στη συνέχεια, η επιθετικότητα των γηπεδούχων «κόπασε» και το παιχνίδι φάνηκε να ισορροπεί μέχρι την καθοριστική φάση του 90’ όταν οι «πράσινοι» αναπτύχθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση από τον κεντρικό άξονα με τους Ζέκα, Λέτο, Λουντ και τον τελευταίο να δίνει την ασίστ στον Μπεργκ, ο οποίος υπέγραψε το πρώτο διπλό του Παναθηναϊκού μετά την Τρίπολη δίνοντάς του μια σπουδαία από πολλές απόψεις νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ:Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (63′ Μπακασέτας), Αϊντάρεβιτς (46′ Πέκχαρτ), Ροντρίγκες (46′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο.

Παναθηναϊκός:Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (85′ Μπουμάλ), Εμποκού (68′ Λουντ), Κλωναρίδης (68′ Λέτο), Μπεργκ.