Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του ο Παναθηναϊκός έλεγξε την αναμέτρηση με την ΑΕΛ, βρήκε δύο γκολ από τους επιθετικούς του και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με νίκη στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League..

Παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου και ταυτόχρονα αγωνιζόταν χωρίς αρκετούς από τους βασικούς του ποδοσφαιριστές ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι από νωρίς και έλεγξε την αναμέτρηση απέναντι στους Θεσσαλούς που είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία την προηγούμενη αγωνιστική. Η δραστηριότητα του Βιγιαφάνιες από δεξιά δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων και φάσεις για το «τριφύλλι» με κορυφαία το δοκάρι του Μπεργκ στο 11’ σε πλασέ μέσα από την περιοχή. Μετά το 20’ οι «βυσσινί» ισορρόπησαν κάπως την αναμέτρηση και είχαν κάποιες καλές στιγμές με σούτ των Ναζλίδη και Ναβάρο και κεφαλιά του Γκόλια. Προς το τέλος του ημιχρόνου ωστόσο ο Παναθηναϊκός πίεσε ξανά και σε μια φάση χαρακτηριστική της καλής κυκλοφορίας της μπάλας στην επίθεση ο Μπεργκ βρήκε τον Λέτο μέσα στην περιοχή κι αυτός στην κίνηση «κεραυνοβόλησε» τον Θεοδωρόπουλο στο 39’ ανοίγοντας το σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο καθώς στο 49’ κι έπειτα από ωραία συνεργασία Μαρινάκη – Μέστο και σέντρα του Ιταλού η προσπάθεια των αμυντικών να διώξουν έφερε την μπάλα να χτυπά στο πόδι του Μπεργκ και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0. Ο Σουηδός με αυτό το γκολ ουσιαστικά «καθάρισε» την αναμέτρηση αλλά και τη θέση του πρώτου σκόρερ στο Πρωτάθλημα, την οποία κατέκτησε φτάνοντας τα 22 τέρματα. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν μάλλον διαδικαστικό και πρόσφερε την ευκαιρία στο Μαρίνο Ουζουνίδη να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Πίσπα και Στάικο, ενώ οι καλές στιγμές μέχρι το τέλος ήταν περιορισμένες. Με τη νίκη αυτή και χάρη στα αποτελέσματα Πανιώνιου και ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τη διαδικασία των playoffs με βαθμολογικό πλεονέκτημα απέναντί τους.

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Οδ., Μέστο, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Κουρμπέλης (72′ Στάικος), Μαρινάκης, Χατζηγιοβάνης (78′ Πίσπας), Βιγιαφάνιες (63′ Μολίνς), Λέτο, Μπεργκ.

ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο (86′ Κουτσιανικούλης), Φάρκας, Γκόλιας, Κόντορ, Φατιόν, Αναστασόπουλος, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς (78′ Καπός), Βαρέλα (56′ Μασούρας), Ναζλίδης.