Καλύτερος του Αστέρα ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κερδίζοντας και εκτός έδρας με 1-0 με γκολ του Νίκου Μαρινάκη στις καθυστερήσεις, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοιχτό από το ξεκίνημά του με δεδομένο ότι το σκορ του πρώτου αγώνα δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης του ποιος θα προκριθεί και οι δύο ομάδες έπαιζαν αρκετά ελεύθερα. Ενδεικτικό το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές δοκίμαζαν συχνά το πόδι τους από μακρινή απόσταση, χωρίς ωστόσο να απειλούν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες. Πιο επικίνδυνη φάση υπήρξε η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λέτο από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 22’ που ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ. Κατά τα λοιπά, το πρώτο ημίχρονο δεν επιφύλαξε μεγάλες συγκινήσεις για τους φιλάθλους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό, με τον Παναθηναϊκό ωστόσο να ανεβάζει ρυθμούς και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Στην προσπάθειά τους αυτή οι «πράσινοι» έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με πιο χαρακτηριστικές τον «κεραυνό» που εξαπέλυσε ο Εμποκού στο 62’ για να διώξει ο Αθανασιάδης σε κόρνερ και την κεφαλιά του Μολέντο ένα λεπτό αργότερα που έστειλε την μπάλα άουτ σχεδόν εξ επαφής. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και πρώτη συμμετοχή του Γκιγιέρμο Μολίνς, ο οποίος αντικατέστησε στο 61’ τον Λέτο και πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο τελευταίο τέταρτο και όλα έδειχναν ότι το ματς οδηγούνταν σε ισοπαλία μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν ο Μαρινάκης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό μετά από ωραία ενέργεια του Χατζηγιοβάνη και σέντρα ακριβείας του Μέστο από δεξιά. Ετσι ο Παναθηναϊκός πέρασε με δύο νίκες στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα ξαναβρεθεί μετά από το 2014.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας:Αθανασιάδης, Καλτσάς (64′ Ιγκλέσιας), Ευαγγέλου, Γκαϊντούτσικ, Γιαννούλης, Μακροστέργιος, Τσουκαλάς (64′ Δημούτσος), Τσιλιανίδης, Στανισάβλιεβιτς (74′ Φαρίνια), Μπαστιάνος, Ιωαννίδης

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος Ο., Μέστο, Χουχούμης, Μολέντο, Ευαγγέλου, Ρέις, Λουντ, Μπουμάλ (74′ Μαρινάκης), Βλαχοδήμος Π., Εμποκού (66′ Χατζηγιοβάνης), Λέτο (60′ Μολίνς)