Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε ο Παναθηναϊκός έπειτα από πολύ κακή εμφάνιση στο νησί των Φαιάκων, όπου ο ΑΟΚ επιβλήθηκε με 1-0 στο παιχνίδι που διεξήχθη στο ΕΑΚ Κέρκυρας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε νωθρός και ασύνδετος στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με εμφανή τα σημάδια των πολλών αλλαγών στην 11άδα του που στερούσαν τη δυνατότητα αυτοματισμών και ομοιογενούς παρουσίας. Ετσι η γηπεδούχος προσπάθησε να αιφνιδιάσει χάνοντας την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με τον Επστάιν στο 8’. Λίγο αργότερα ο Μουνιέ βρήκε με ωραία μπαλιά τον Τσάβες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Γρομητσάρης ανέτρεψε τον Αργεντινό λίγο πριν μπει στην περιοχή με πρόσωπο προς την εστία μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα. Ο διαιτητής δεν καταλόγισε την παράβαση. Πέντε λεπτά αργότερα η Κέρκυρα ευτύχησε να κερδίσει πέναλτι σε χέρι του Κουτρουμπή, με τον Επστάιν να το εκτελεί εύστοχα και να ανοίγει το σκορ στο 18’. Μάλιστα σχεδόν αμέσως μετά οι «Φαίακες» είχαν και δοκάρι με τον Παμλίδη σε αντεπίθεση. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει την πρώτη του τελική στο 24’ ενώ στο διάστημα 30’-32’ έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες του για το πρώτο μέρος, την πρώτη με τον Λουτσιάνο που αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά και τη δεύτερη – διπλή – με τους Χίλιεμαρκ και Λουντ να μην καταφέρνουν να φέρουν το σκορ στα ίσια.

Αυτή η επιθετική δραστηριότητα ωστόσο δεν είχε συνέχεια για τον Παναθηναϊκό που δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά πριν το 80’! Σε όλο σχεδόν το β’ μέρος η Κέρκυρα κρατούσε εύκολα τους φιλοξενούμενους μακριά από την περιοχή της και αρκούνταν στο να ψάχνει τις αντεπιθέσεις χωρίς να κρατάει μπάλα. Οι τρεις ποδοσφαιριστές που έφερε από τον πάγκο ο Μαρίνος Ουζουνίδης συνδυάστηκαν για να κάνει το «τριφύλλι» τελικά φάση 10 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90. Ο Μολίνς βρήκε τον Αλτμαν στην κίνηση εντός περιοχής, αυτός σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Καμπέσας έπιασε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γιαννακόπουλου. Άλλη ευκαιρία μέχρι το 95’ δεν υπήρξε, ενώ στο 88’ ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε το καταφανέστατο πέναλτι στην προβολή του Σοϊλέδη που βρήκε με τις τάπες τον Καμπέσας, αφού ο επιθετικός από το Εκουαδόρ είχε προλάβει τον αντίπαλο αμυντικό στην μπάλα και είχε σουτάρει προς την εστία.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Παναθηναϊκό χωρίς νίκη έπειτα από τρεις αγωνιστικές, μόνο τελευταίο στην κατάταξη του πρωταθλήματος με μηδέν βαθμούς!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κέρκυρα:Γιαννακόπουλος, Ιωάννου, Γρομητσάτης, Σοϊλέδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Μπαλάφας (86′ Ζορμπάς), Ντουάλα, Γκόμεζ, Επστάιν (79′ Κόντος), Παμλίδης (69′ Αρτυματάς)

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Χουλτ, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος (67′ Μολίνς), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (61′ Καμπέσας), Λουντ, Λουτσιάνο (46′ Άλτμαν), Τσάβες