Σε ένα ματς με απίθανη εξέλιξη και ανέλπιστη τροπή ο Παναθηναϊκός κατάφερε παρά το γεγονός ότι έμεινε με δύο παίκτες λιγότερους να επικρατήσει με 2-1 της ΑΕΛ με γκολ του Χίλιεμαρκ στην εκπνοή της αναμέτρησης που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν προδίκαζε την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στο απίθανο φινάλε της συγκλονιστικής αναμέτρησης που έφερε τον Παναθηναϊκό νικητή στην εκπνοή και να έχει πετύχει δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Για την ακρίβεια μοιάζει σαν να διεξήχθησαν δύο διαφορετικά ματς στη Λεωφόρο. Ένα μέχρι το 77’ κι ένα… μετά. Στο πρώτο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά, αποφασισμένος να καθαρίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα και σταδιακά έβρισκε αυτοματισμούς και ωραίες συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου με τους Λουντ, Χιλιεμαρκ και Βιγιαφάνιες να υποστηρίζουν τον Μολίνς και τους Χουλτ Κουλιμπαλί να κάνουν συνεχείς κούρσες στα πλάγια. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει προηγηθεί αν σε μια έστω από τις δύο περιπτώσεις (3’, 18’) που ο Ζίζιτς ανέτρεψε με κεφαλοκλείδωμα τον Μολέντο εντός περιοχής είχε υποδειχθεί η εσχάτη των ποινών. Χρειάστηκε ωστόσο να γίνει τρίτο πέναλτι, αυτή τη φορά πάνω στον Μολίνς για να καταλογιστεί και να ανοίξει ο Παναθηναϊκός το σκορ με τον Βιγιαφάνιες στο 50’. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι η ΑΕΛ φάνηκε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο στη συνέχεια δεν φαινόταν επικίνδυνη με μοναδική εξαίρεση του σουτ του Λεοζίνιο στο δοκάρι. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έβρισκε τους χώρους να απειλήσει.

Όλα αυτά μέχρι το 77’ και τη δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Σιλά. Εκτός από την αριθμητική ισορροπία, ένα λεπτό μετά άλλαξε και το σκορ καθώς από το φάουλ του Αφρικανού που εκτέλεσε ο Λεοζίνιο η μπάλα κατέληξε απευθείας στα δίχτυα του Βλαχοδήμου. Πριν προλάβει να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός, ο Αλτμαν πρόλαβε, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη και να αφήσει το «τριφύλλι» με 9 εναντίον 11. Κι εκεί που η ισοπαλία με αυτή τη συνθήκη θα έμοιαζε μέχρι και με επιτυχία, ήρθε η σέντρα του Χίλιεμαρκ στο 93’ που πέρασε πάνω από το κεφάλι του – σέντερ φορ στο φινάλε – Μολέντο για να καταλήξει στην αριστερή γωνία του «παγωμένου» στη θέση του Μπόζοβιτς και να χαρίσει στον Παναθηναϊκό τρεις υπερ-πολύτιμους πόντους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Λουντ (90′ Ρέις), Βιγιαφάνιες (82′ Άλτμαν), Χίλιεμαρκ, Μολίνς (86′ Μουνιέ).

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας, Μασούρας, Φατιόν, Ντέλετιτς (88′ Λαγός), Αγκάνοβιτς (69′ Περόνε), Λεοζίνιο, Ναζλίδης (92′ Γιαννιτσάνης)