Σε μια πολύ μέτρια συνολικά αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ και διαχειρίστηκε το προβάδισμά του, αλλά η ΑΕΚ στάθηκε τυχερή στο φινάλε ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 95’ στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγώνα μάλλον «μουδιασμένος» παραχωρώντας γήπεδο στην ΑΕΚ και αδυνατώντας να αναπτυχθεί επιθετικά. Παρά ταύτα, στην πρώτη οργανωμένη του επιθετική προσπάθεια ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Χουλτ και Λουντ συνδυάστηκαν από αριστερά, ο Γκάλο έκανε το φάουλ στον Φινλανδό κοντά στο κόρνερ, ο Χίλιεμαρκ το εκτέλεσε στο πρώτο δοκάρι όπου ο Μολέντο βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής και σημάδεψε σωστά με το κεφάλι εκτελώντας τον Ανέστη και «γράφοντας» το 1-0 στο 10’. Η φάση αυτή ωστόσο αποτέλεσε το αποκορύφωμα της επιθετικής δράσης της ομάδας κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους. Μετά το γκολ η ΑΕΚ ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να πιέσει και να βρεθεί στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Η υπεροχή αυτή δεν ήταν ωστόσο ουσιαστική, καθώς μοναδική της απειλητική έκφραση υπήρξε η προβολή του Γαλανόπουλου στο 24’ που πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι. Κατά ειρωνικό και αμφίσημο τρόπο, ο Μολέδο υπήρξε το κεντρικό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου καθώς εκτός από το γκολ δυστυχώς προέκυψε και ο τραυματισμός του στο κεφάλι στο 31’. Τόσο η εξάλεπτη απουσία του μέχρι την αντικατάστασή του που άφησε την ομάδα με 10, όσο και η συνολική του απώλεια από έναν αγώνα στον οποίο μέχρι τότε «καθάριζε» όλες τις φάσεις, επέτειναν την εικόνα υπεροχής των φιλοξενούμενων σε επίπεδο κατοχής και πρωτοβουλίας.

Στην επανάληψη τα πράγματα άλλαξαν κάπως. Ο Παναθηναϊκός βρήκε πατήματα στο χώρο του κέντρου, κράτησε περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και την ΑΕΚ μακριά από την περιοχή του με κεντρικό άξονα τον Βιγιαφάνιες που κέρδιζε στα δεξιά τις μάχες από τον Μπακάκη και έδινε χρόνο και μέτρα στο «τριφύλλι». Παράλληλα ο Κουτρουμπής μπήκε καλά στο παιχνίδι και η αμυντική ισορροπία της ομάδας δεν διαταράχθηκε. Οσο περνούσε η ώρα η ΑΕΚ έπαιρνε μεγαλύτερα ρίσκα για να φτάσει στην ισοφάριση και ο Παναθηναϊκός έβρισκε πιο εύκολα χώρους. Δεν τους εκμεταλλεύθηκε όμως με αποκορύφωμα το χαμένο τετ-α-τετ του Μολίνς στο 81’. Η ΑΕΚ από την πλευρά της βρήκε μόλις μια ευκαιρία στο 63’ με τον Λιβάγια να παίρνει το «ριμπάουντ» αλλά να αστοχεί μόνος προ του Βλαχοδήμου. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός θα βάλει άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του, ο Κροάτης επιθετικός της ΑΕΚ βρέθηκε σε θέση βολής στο 95’ από πάσα του Αϊντάρεβιτς, σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Χουλτ και πήρε περίεργη τροχιά πριν καταλήξει στη δεξιά γωνία του Βλαχοδήμου.

Ετσι, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς σε ένα derby από το οποίο περισσότερο θα θυμόμαστε την προκλητική χειρονομία του Χιμένεθ προς την κερκίδα παρά τις λιγοστές φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο (37’ Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (67’ Άλτμαν), Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μολίνς (90’+2’ Ρέις).

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71’ Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65’ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.