Σε μια κάκιστη εμφάνιση, από τις χειρότερες φετινές του, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε κατώτερος του Πανιώνιου και ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από πάνω από έναν χρόνο εντός έδρας σε εγχώρια διοργάνωση, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και μάλιστα συνοδευόμενων από κάτω του μετρίου εμφανίσεις συνεχίστηκε για τους «πράσινους» που αγνοούν τη νίκη από την 9η αγωνιστική και την επικράτηση επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο. Ακολούθησαν η ήττα στην Τρίπολη, οι ισοπαλίες με ΑΕΚ (εντός) και Ατρόμητο (εκτός) και το αποκορύφωμα ήρθε με τη σημερινή ήττα από τον Πανιώνιο που έβαλε τέλος στο μεγάλο αήττητο σερί της έδρας του «τριφυλλιού».

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν απολύτως ενδεικτικό της συνολικής εικόνας του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να μην πατάει καθόλου καλά, να υποπίπτει σε σωρεία λαθών σε φαινομενικά εύκολες πάσες και να δέχεται επιθέσεις από τον φιλοξενούμενο που έφτανε – παρά τους γενικά αμυντικούς του προσανατολισμούς – εύκολα κοντά στην περιοχή του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός «εμφανίστηκε» επιθετικά μετά το πρώτο 20λεπτο και πάλι ο συνολικός του απολογισμός ήταν μάλλον φτωχός καθώς ένα σουτ του Μολίνς μέσα από την περιοχή, μια προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη από το ύψος του πέναλτι που ανέκοψε ο Βλάχος και μια καλή εκτέλεση φάουλ του Λουντ που έδιωξε σε κόρνερ ο Κότνικ δεν ήταν αρκετά για να αποτελέσουν απολογισμό ομάδας που θέλει να διεκδικήσει τη νίκη.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα στο β΄ μέρος κάνοντας δύο αλλαγές στο 46’ αλλά ούτε ο Χίλιεμαρκ που αντικατέστησε τον Σιλά, ούτε και ο Ρέις που πήρε τη θέση του τραυματία Σιλά μπόρεσαν να αλλάξουν δραματικά την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός έφτανε πολύ δύσκολα στην περιοχή του Πανιώνιου και έμοιαζε να μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις σχεδόν αποκλειστικά από εκτελέσεις στατικών φάσεων του νεοεισελθόντα Σουηδού. Ούτε και ο Πανιώνιος ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, ωστόσο ήταν σαφώς πιο ήρεμος στο παιχνίδι του και φαινόταν να πατάει καλύτερα αντιλαμβανόμενος και την αδυναμία των «πράσινων» στην κυκλοφορία και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κάπως έτσι, όταν δόθηκε η ευκαιρία, ο Ντουρμισάι, που είχε μπει μόλις πριν 12 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Ρέις και δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ σημειώνοντας το 1-0 για την ομάδα του στο 73’. Ο Αλτμαν αστόχησε σχεδόν αμέσως μετά σε κεφαλιά εξ επαφής στην καλύτερη φάση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι και είναι απολύτως ενδεικτικό της συνολικής εικόνας της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι ότι από το 75’ κι έπειτα δεν έκανε ούτε μια αξιοσημείωτη φάση σε έναν αγώνα που βρισκόταν πίσω στο σκορ εντός έδρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά (46′ Ρέις), Λουντ, Καμπέσας (70′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (46′ Χίλιεμαρκ), Άλτμαν, Μολίνς.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Γκιοατά, Μπανανά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης (84′ Παπαγεωργίου), Σιώπης, Λάμπρου, Σπιριντόνοβιτς (70′ Μασούρας), Γεσίλ (61΄Ντουρμισάι).