Αποφασιστικός και πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός κατάφερε μετά από έξι σερί αρνητικά αποτελέσματα να επικρατήσει του Πλατανιά με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα που σημείωσε εκτελώντας πέναλτι ο Βιγιαφάνιες, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο «Απ. Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League.

Από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός έδειξε τη διάθεση να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσει για να πετύχει γρήγορα το γκολ που θα τον έβαζε στη θέση του οδηγού. Η μεταφορά του Κουρμπέλη στην άμυνα και η χρησιμοποίηση του Λουντ στον άξονα βοήθησε την κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη του επιθετικού παιχνιδιού για το «τριφύλλι» που έβρισκε ρήγματα κυρίως από την αριστερή πλευρά του. Το νέο δίδυμο της πτέρυγας, οι Ινσούα και Μουνιέ έβαλαν μεγάλη πίεση στους φιλοξενούμενους με τον Γάλλο, σίγουρα στην πιο γεμάτη εμφάνισή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού να βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις που δημιουργούνταν στα καρέ του Πλατανιά, είτε σαν δημιουργός είτε σαν εκτελεστής. Ωστόσο, ο νέος τερματοφύλακας των Κρωτικών, Κλιάγιτς, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και αποτέλεσε κυριολεκτικά τον αποκλειστικό λόγο για τον οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 0-0.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μια αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Λουντ αποχώρησε λόγω χτυπήματος στο κεφάλι και τη θέση του πήρε ο Χίλιεμαρκ. Τίποτα δεν άλλαξε ουσιαστικά καθώς οι «πράσινοι» συνέχισαν να σφυροκοπούν τον αντίπαλό τους που περιοριζόταν αποκλειστικά σε παθητικό ρόλο, αλλά κατάφερνε να κρατά το «0» παθητικό κυρίως χάρη στον τερματοφύλακά του. Και καθώς η ώρα περνούσε και η πίεση για το αποτέλεσμα που δεν ερχόταν άρχιζε σταδιακά να αυξάνεται, ήρθε τελικά η «λύτρωση» στο 72’ όταν ο Ντικαμονά σταμάτησε το σουτ του Βιγιαφάνιες με το χέρι, ο Αργεντίνος εκτέλεσε εύστοχα την… εσχάτη των ποινών ένα λεπτό αργότερα και σημείωσε το 1-0. Στο τελευταίο 20λεπτο παρά την αλλαγή στο σκορ η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθόλου και ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυριαρχεί μην μπορώντας ωστόσο να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του. Λίγο πριν το φινάλε στις καθυστερήσεις ήρθε και το 2-0 με πανομοιότυπο με το πρώτο γκολ τρόπο. Και πάλι σουτ του Βιγιαφάνιες σταμάτησε σε χέρι αντιπάλου και πάλι ο Αργεντινός ευστόχησε από την άσπρη βούλα, σφραγίζοντας έτσι τη νίκη της ομάδας του επί του Πλατανιά που στο τελευταίο 10λεπτο αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της δίκαιης αποβολής του Ντικαμονά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ετσι ο Παναθηναϊκός κέρδισε ξανά μετά την 9η αγωνιστική και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2018.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός:Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Τζανδάρης, Λουντ (46′ Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (81′ Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Πίσπας (62′ Δώνης).

Πλατανιάς:Κλιάιτς, Ουές (44′ Στάμου), Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Κοροβέσης, Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου (68′ Πετρόπουλος), Ενσικουλού, Γκρζέλτσακ (64′ Ντουαλά).