Με μέσο όρο ηλικίας στην αρχική ενδεκάδα τα 24,6 χρόνια και τα 22,5 χρόνια στα τελευταία 35 λεπτά, το Τριφύλλι σκόρπισε χαρά στους φιλάθλους του εκτός από τη νίκη και για την ώριμη αντίδραση όταν το παιχνίδι πήρε άσχημη τροπή με την ισοφάριση της Λαμίας. Ο Γιώργος Δώνης έδωσε το βάπτισμα του πυρός στον νεοαποκτηθέντα Αργύρη Καμπετσή, εμπιστεύθηκε για δεύτερη φορά τον 17χρονο Δημήτρη Εμμανουηλίδη και δικαιώθηκε πανηγυρικά αφού η είσοδος των δύο παικτών έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους Πράσινους για να φτάσουν στη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκό αφού μόλις στο 15ο λεπτό κατάφερε να προηγηθεί με δύο ποδοσφαιριστές που γνωρίζονται άριστα από την ακαδημία και όπως έχει φανεί τόσο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στην Ξάνθη, όσο και στο φιλικό με τον Λεβαδειακό, συνεργάζονται άψογα. Αυτή τη φορά ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με την κίνησή του να πατήσει τη μπάλα στον Μπουζούκη, ελευθέρωσε το χώρο και έδωσε το δικαίωμα στο συμπαίκτη του να βρει το οπτικό πεδίο για το αποτελεσματικό αριστερό πόδι του. Το σουτ του Μπουζούκη λίγα μέτρα έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή βρήκε στο σώμα του Αναστασιάδη και τελικώς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους. Η Λαμία χωρίς να απειλήσει πραγματικά τον Παναθηναϊκό, έφτασε στην ισοφάριση στο 36′ από στατική φάση. Πιο συγκεκριμένα εκτελέστηκε κόρνερ με πάσα, ο Μπλάζιτς ανενόχλητος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Αντέτζο βρέθηκε στην πλάτη του Πούγγουρα και από τη μικρή περιοχή «πάγωσε» το ΟΑΚΑ με την καρφωτή κεφαλιά του. Το ημίχρονο έληξε 1-1 και το ερώτημα ήταν εάν η ομάδα του Δώνη είχε τις απαντήσεις στην πρώτη δοκιμασία που της προέκυψε εντός του αγώνα. Και τις είχε!

Καμπετσής και Γιόχανσον εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο, το σύστημα από 3-4-3 μετατράπηκε σε 4-2-3-1 και ο Παναθηναϊκός φάνηκε να βρίσκει σφυγμό. Η αναγκαστική έξοδος του Μουνιέ έφερε στο ματς τον Εμμανουηλίδη και μαζί μεγαλύτερη πίεση και απειλή για τη Λαμία. Η κινητικότητα των Εμμανουηλίδη, Καμπετσή βοήθησε τα χαφ του Παναθηναϊκού να βρουν διαδρόμους και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Το γκολ που έφερε ξέσπασμα χαράς ήρθε στο 70ο λεπτό από τον μικρότερο παίκτη που αγωνίζονταν εκείνη τη στιγμή, τον Εμμανουηλίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε άψογα την πάσα του Καμπετσή και από πλάγια δεξιά σκόραρε. Έγινε έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει γεννηθεί το 2000 και σκοράρει στη Super League.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός έλεγξε απόλυτα τον αγώνα και στο 88′ έδωσε διαστάσεις στη νίκη του με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουρμπέλη, πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης από τον Αντέτζο.

Η δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος έφερε τον Παναθηναϊκό να «σβήνει» την ποινή των -6 βαθμών που τον κυνηγούν από την έναρξη της σεζόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (46′ Καμπετσής), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί (46′ Γιόχανσον), Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μουνιέ (57′ Εμμανουηλίδης).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Βασιλαντωνόπουλος (73′ Βασιλαντωνόπουλος), Βάντερσον, Μπλάζιτς, Δημούτσος (73′ Ουσμάν), Καραγκούνης (55′ Μπουλούλης), Έπστάιν, Μπαράλες.