Χωρίς να πατήσει γκάζι το Τριφύλλι επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού, διατηρώντας το απόλυτο νικών στο εφετινό πρωτάθλημα Super League. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη εντυπωσίασε για την ωριμότητά της, παίρνοντας σχεδόν άριστα στην αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες αλλά και στη διαχείριση του αγώνα. Οι 20.000 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που προσήλθαν στο Ολυμπιακό Στάδιο χειροκρότησαν θερμά τους άξιους νικητές της αναμέτρησης, προσφέροντας ωραίες εικόνες ειδικά στο τέλος της αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με άλλο σύστημα συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, αφού αυτή τη φορά ο Δώνης προτίμησε το 4-2-3-1, κάνοντας δύο αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα συγκριτικά με τον αγώνα της Λάρισας. Το Τριφύλλι προηγήθηκε από τα… αποδυτήρια αφού στο 5ο λεπτό βρέθηκε μπροστά στο σκορ από ενέργεια του Χατζηγιοβάνη από δεξιά και προβολή του Καμπετσή που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του με τον Λεβαδειακό να παραμείνει με πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα. Οι Πράσινοι λίγο έλλειψε να σκοράρουν δεύτερη φορά αλλά το σουτ του Χατζηγιοβάνη στο 36′ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Μπορεί να μην σκόραρε, όμως ο Χατζηγιοβάνης συνέχισε τις ασίστ. Στην εκπνοή του ημιχρόνου κινήθηκε όμορφα στον κενό χώρο, υποδέχθηκε άψογα τη βαθιά μπαλιά του Ινσούα και αφού τράβηξε πάνω του την άμυνα του Λεβαδειακού, γύρισε παράλληλα στην εστία τη μπάλα για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ο επερχόμενος Χατζηθεοδωρίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός βγήκε από τα καρέ του και προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως ο Παναθηναϊκός δεν του άφησε περιθώρια. Εκμηδένισε την απειλή για την εστία του Διούδη και παρότι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ, κράτησε με άνεση το προβάδισμα. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία στον Δώνη να δώσει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στον Μακέντα και ο Ιταλός φανέρωσε δείγμα της κλάσης του με την ασίστ που έβγαλε με τακουνάκι στον Γιόχανσον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Σουηδός μπακ με άψογο σουτ πέτυχε το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού στο ματς και το δικό του στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης (67′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης (66′ Κάτσε), Καμπετσής (75′ Μακέντα).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Φαβάρο, Όμο (46′ Κρνέτα), Νανγκίς (46′ Γιακουμάκης), Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό, Σουμπίνιο (72′ Μανγκά).